Újabb 4 domainnevet bukott el a T-mobile

Újabb 4 domainnevet bukott el a T-mobile

A T-mobile a Tanácsadó Testület döntésének "köszönhetõen" a t-udakozo.hu, a t-akcio.hu, a t-elefon.hu és a t-lap.hu bejegyzésének lehetõségét vesztette el.

A domainabc korábban már beszámolt azokról az állásfoglalásokról, amelyekben a döntési jogkörrel felhatalmazott Tanácsadó Testület (TT) úgy határozott, hogy a t-pont.hu és a t-klub.hu neveket magánszemélyek is bejegyezhetik és a T-Mobilenak ezekre a nevekre semmilyen elõjoga nincs.
A mobiltelefonos szolgáltató nem tanulva a korábbi vereségekbõl, megpróbálta megakadályozni a t-udakozo.hu, a t-akcio.hu, a t-elefon.hu és a t-lap.hu webcímek bejegyzését. A TT azonban következetesen kiállt a korábbi határozata mellett és a 4 webcím bejegyzési kérelmét jóváhagyta, így azok is egy-egy magánszemély kezelésébe kerültek.
A domainabc számára a fenti döntés különösen nagy jelentõséggel bír, mivel az elsõ, precedensnek számító "t-"-es nyertes ügy (t-pont.hu) után, a t-udakozo.hu, a t-akcio.hu, és a t-elefon.hu ügyekben is egy domainabc-s ügyfél számára született kedvezõ döntés.
A T-mobile a 4 vesztes ügy miatt összesen 200 000 Ft. eljárási díjat kénytelen fizetni a .hu domain tartományt felügyelõ szervezet, az Internet Szolgáltatók Tanácsa részére.

menu
menu