Tsunami.hu, cunami.hu, szökőár.hu az áldozatok szolgálatában

Tsunami.hu, cunami.hu, szökőár.hu az áldozatok szolgálatában

Egy miskolci család 3 domainnévvel kívánja segíteni a rászorulókat.

Szerkesztőségünk számos e-mailt kapott a szokoar.hu domain kezelőjének segítségnyújtási felkérésre vonatkozó elutasító magatartásáról szóló cikkünkkel kapcsolatban. A levélírók többsége megdöbbenésének adott hangot, sokan nem értették, hogy valaki a használaton kívüli domainjét egy felkérésre ideiglenesen miért nem ajánlja fel mások megsegítése érdekében. Volt aki cikkünk olvasása után úgy gondolta, hogy tennie kell valamit amivel segítheti a szökár áldozatainak megsegítésének ügyét. Egy miskolci úr úgy határozott, hogy saját költségén bejegyezteti a tsunami.hu-t, a cunami.hu-t és az ékezetes szökőár.hu-t, amely webcímeken a támogatások, segélyek összegyűjtésében részt vállaló szervezetek adatait jelenteti meg.
A kezdeményezés – a .hu regisztrációs ügymenetének hosszadalmassága miatt – tegnap vált valósággá és egy egyszerű, konzervatív honlapon kaphatunk információt a szegélyezésben részt vevő szervezetekről.

Faller Istvánt, a domain tulajdonosát kérdeztük az üggyel kapcsolatban:

DABC: Mi késztette a 3 webcím bejegyzésére?
FI: Nagyon bántó volt embertársunk hozzáállása, amelyről a domainabc.hu cikkében olvastam és feleségemmel közösen határoztuk el, hogy a 3 még szabad webcímet bejegyeztetjük saját költségünkön.
DABC: A "minden csoda három napig tart" közhelyből kiindulva láthatjuk, hogy a média mára új témákkal foglalkozik, nem érzi megkésettnek a segítségnyújtás módját?
FI: Pontosan ezért van szükség arra, hogy most más, új eszközöket is bevetve erősítsünk rá arra, hogy a helyzet legfeljebb javult, de nem oldódott meg Szumátrán.
DABC: Most működik a honlap, de mit szándékoznak vele 2 év múlva tenni, hiszen ennek fenntartási költségei lesznek…
FI: Két lehetőség van, vagy újra a zsebembe nyúlok és továbbra is magánerőből finanszírozom az oldal működését, vagy értékesítésre felajánlom a webcímet!
DABC: Ami elment a réven visszajön a vámon?
FI: Nem! A domain eladásából származó minden bevételt szintén jótékony célokra kívánom felajánlani.
DABC: Vannak-e már látogatottsági adataik?
FI: Igen! Egyetlen nap közel száz találatot kapott oldalunk és még egyetlen kereső programba sem regisztráltuk a címet.
DABC: Sok sikert
FI: Köszönöm, de ne nekem kívánjon sikert, hanem az ügynek!

menu
menu