"Nemes" ülésnapot tartott a TT

Az vitás domainügyekben döntési jogkörrel rendelkező szervezet, az ISZT Tanácsadó Testülete március első napján ülésezett. Ezen a napon született döntések mindegyike elutasítást tartalmazott.

Az első ügy, melyben határozott a testület a pm domainról szól. Sajnos a határozatból nem derül ki, hogy a .hu közdomain alá regisztrálandó pm-ről vagy egyéb második szintű domain alá történő bejegyzéssel kapcsolatosan született-e a döntés, de az ügy előzményeit ismerve feltételezhetjük, hogy a pm.hu ügyében járt el a testület.
A határozat szerint "a pm domain az igénylő c3 Alapítvány és 11 Kft. részére nem adható használatba" Az indoklás szerint a PM a Pesti Műsor Lap- és Könyvkiadó Kft. mint jogosult számára az MSZH által lajstromozott védjegy.A PM védjegy belföldön jó hírnevet élvez és mivel az igényelt név a végjeggyel azonos és az igénylők nem tudták igazolni a domain használatához fűződő jogos érdeküket, ezért a név nem adható ki az igénylők számára.
Érdekessége az ügynek, hogy a pm.hu iránti igényt egy korábbi döntés szerint azért utasított el a testület, mert a név a Pénzügyminisztérium rövidített nevével azonos.
A testület véleménye szerint gyaníthatóan megtévesztő helyzetet eredményezett volna, ha az igénylő gazgasági társaságok javára kiadásra kerülne az onkormanyzatok.hu, a miniszterium.hu, az orszaghaz.hu, a nemzetimuzeum.hu, cegbirosag.hu, miniszterelnok.hu, a miniszter.hu, az ertek-tozsde.hu, a aru-tozsde.hu és a phare.hu is.

menu
menu