Nagy szolgáltatók domainjének visszavonását kezdeményezi egy magánszemély

.

Hildebrand Krisztián az egyik népszerű internetes vitafórumon tette közzé, hogy az euroweb.hu, matav.hu, datanet.hu, elender.hu domainek felfüggesztésére tesz javaslatot az ISZT-nél.
Az alábbi tájékoztatást kaptuk e-mailben a kérelmezőtől:

"A mai napon levelet küldtem az Internet Szolgáltatók Tanácsa Egyesületnek, kérve a matav.hu, elender.hu, euroweb.hu, valamint a datanet.hu domainek delegálásának felfüggesztését. Hangsúlyozom, kérésem nem a megnevezett, általam nagyra becsült szolgaltatók ellen irányul, levelemel csupán csak fel kivántam hívni a figyelmet arra, hogy az ISZT által alkotott, annak Tanacsadó Testülete által rendre újra- és átertelmezett szabályzatot nem csak a felhasználókra, hanem az ISZT-t alkotó domainregisztrátor tagokra is alkalmazni lenne kivánatos."

A visszsavonásra irányuló javaslatot az érvényben lévő Regisztrációs Szabályzat 3.1/b pontjának teljesülésének hiánya miatt

"legalább egy levelezési (mail) szerver, amelyen a postmaster@<delegálni_kért_domain> címre érkező leveleket a domain kezelő fogadja, és képes az RFC-822 követelményeknek megfelelő szabványos formátumú levelet küldeni."),

nyújtotta be a levél írója. A fetni előírás hiánytalan teljesülése bármelyik .hu webcím kapcsán nyilvánosan ellenőrizhető a domain.hu oldal technikai ellenőrzés menüpontjában.

A Regisztárciós Szabályzat értelmében az ISZT-nek a felfüggesztést kezdeményezni kell, halasztásra nincs lehetőség.

"A 3.1 – 3.5 követelmények teljesüléséről az Igénylőnek a regisztrációs eljárást követően is, a delegálás ideje alatt végig, folyamatosan gondoskodnia kell, ellenkező esetben a delegálás előbb felfüggesztésre, majd visszavonásra kerül."

menu
menu