Megújult a .hu keresője

Megújult a .hu keresője

A bejegyzés alatt álló webcímek kereshetősége könnyebbé vált az újonnan bevezetett rendszerrel.

A .hu alatti webcímek bejegyzési lehetőségeit tartalmazó Domain Regisztrációs Szabályzat egyik sajátossága a kéthetes várólista. 14 napra felkerül minden igényelt domén a lajstromra, kivéve azokat a neveket, amelyekre az igénylő un. prioritásos jogokkal rendelkezik. A nyilvános lista működtetésének fő célja, hogy amennyiben valamely cégnek vagy magánszemélynek az érdekeit sérti egy webcím bejegyzése, abban az esetben a bejegyzéséről még időben értesülhessen a jogtulajdonos. A lista segítségével már több esetben is elkerülhetőek voltak a jogi huzavonával járó eljárások.
Sajnos a ISZT mostanáig egy elég nehezen használható módszerrel rendszerezte a várólistán szereplő neveket. Eddig a regisztálandó nevek kezdőbetűje alapján lehetett keresni a névsorban. Ez mindenképpen megnehezítette azon cégek dolgát, akik több tucat termék nevének birtokosainak tudhatták magukat, hiszen órákat kellett várniuk, amíg az abc minden betűjéhez tartozó igény megjelent a képernyőn.
Mostantól azonban már lehetőség nyílik az adatbázisban szereplő nevek időrendi lekérésére is. A szabályzat hatályba lépésétől mindössze hét (!) hónap telt el és a felhasználók igényeihez közeledve, látható változtatásra került sor a várólistát kezelő programban is.

menu
menu