Még ezen is vitáztak a kampányban

Még ezen is vitáztak a kampányban

Több helyen feltűnt a domain nevek ügye az önkormányzati választások során

Szarvas Péter Békéscsaba vasánap megválasztott új, független polgármestere a kampány sorána az alábbi facebook posztot tette közzé: " CSABAKÁRTYA.HU – felajánlom a városnak A Csabakártya programot meg kell valósítani. A nagyszámú, lelkes, támogató vélemény bizonyíték erre. A mai napon megvásároltam a csabakártya.hu domain nevet azért, hogy nehogy illetéktelenek ezt megtehessék. A gondosság azért indokolt a részemről,mert korábban a csabapark.hu , a csabaikolbasz.hu és a csabagyongye.hu domainnevekről is lemaradt az önkormányzat. A domainnevet természetesen térítésmentesen felajánlom az önkormányzat számára."

Azonban nem csak a Viharsarokban, hanem Miskolcon is a domain név volt a téma. Pásztor Albert, baloldali támogatással induló jelölt a fő kampánytémája a helyi gazdaság támogatása volt. A várost vezető Fidesz frakcióvezetője azzal támadta a jelöltet, hogy a nem helyi vállalkozókat kiszolgáló városvezetést ekéző Pásztor a saját domain nevét sem miskolci cégnél jegyeztette be. A jelölt egy közleményében tudatta, hogy miskolci céggel jegyeztette be a domain nevet, azonban az budapesti regisztrátort vett igénybe a szolgáltataás elvégzéséhez. A domain.hu oldal szerint egyetlen miskolci regisztrátor cég van, de az leginkább internet szolgáltatóként ismert és többségében csak internet szolgáltatást megrendelő ügyfeleknek nyújt domain bejegyzési szolgáltatást.

2010-ben a hévizi polgármester választásakor volt fontos téma a domain név. Akkor a Fidesz jelöltje foglalta le a hevizpolgarmestere.hu domaint és vette azt használatba, mint jelölt. Akkor a választási bizottság ezt szabálytalannak minősítette.

menu
menu