Internetes fészekrakó

Internetes fészekrakó

A Fészekrakó program és a domain nevek kérdésköre közelebbről...

A Gyurcsány-kormány intézkedései közül PR szempontból kiemelkedik a Fészekrakó Program, amely a lakáshoz jutáshoz, illetve a lakásbérleti lehetőségek megkönnyítéséhez nyújt támogatást.
Utánajártunk, hogy domain vonatkozásban, hogyan is áll a fészekrakás.

feszekrako.hu
A domain nevet a Szín-Vonal Üzletház Kft. jegyeztette be 2000. áprilisában. A debreceni cég természetesen 4 éve még nem tudhatta, hogy milyen értékes webcímre adta le az igényét, azonban a jelenleg nagyon kezdetleges tartalommal rendelkező honlapon található logóból arra lehet következtetni, hogy a talált szerencsét meg kívánják lovagolni és az ingatlan piac tortájából saját szeletet kívánnak maguknak…

fészekrakó.hu
Az ékezetes címet a budapesti StarFish Média Kft. jegyeztette be 2004. nyarán, azonban az oldalra a mai napig tartalmat nem töltött.

feszekrakoprogram.hu
A Miniszterelnöki Hivatal nevén nyilvántartott webcím a program hivatalos honlapjaként a feszekrako.hu fogaltsága miatt kénytelen volt erre a kicsit hosszabb címre költözni. A hivatalos honlap grafikai szempontból nem túl beszédesre sikeredett. Egy magyarul mit sem értő külföldi egyetlen építkezésre, lakásokra utaló képi jelzést sem kap. Tartalmilag azonban kimerítőnek tűnik, de a használati értékét, majd az idő dönti el.

feszekrako.com
A cím a Fészekrakó 96 Bt. kezelésében áll. A hévízi cég a címet fő profiljának, a nyílászáró kereskedelemnek a népszerűsítésére használja.

feszekrako.info
A webcímet Szitka Péter szocialista országgyűlési képviselő, a baloldali kormánypárt ifjúsági társszervezetének az elnöke jegyeztette be 3 héttel ezelőtt. A honlapon információink szerint egy "nem hivatalos" Fészekrakó információs oldal lesz hamarosan, azonban most még csak a "kialakítás alatt" oldalt találjuk meg…

feszekrakocentrum.hu, feszekrakohitel.hu
Mindkét nevet egy-egy magánszemély foglalta le, azonban a tartalom nélküli címek csak sejtetni engedik azt, hogy az oldalakon majdan valami lakásépítéssel kapcsolatos tartalom lesz.

ékezet nélkül
A .hu domaintérben egyedül az ékezetes címek közül egyedül a fészekrakó.hu webcím foglalt, így akár a figyelmetlenség miatt a Miniszterelnöki Hivatal is számíthat az europaterv.hu-hoz hasonló, újabb kellemetlenségre (ld. keretes írásunkat), ha valaki a fészekrakóprogram.hu-t bejegyzi előtte.

ami még szabad
Azok a cégek, intézmények, amelyek az új programhoz kapcsolódó információs oldalt szeretnének indítani nincsenek lekésve semmiről. Néhány könnyen megjegyezhető és reklámozható webcím még van szabadon. Ők például a feszekrako.net, feszekrako.org, feszekrako.info.hu címek valamelyikén alakíthatják ki oldalukat.

menu
menu