Idén is lesznek nagy változások a .HU regisztrációban

Idén is lesznek nagy változások a .HU regisztrációban

Összeírtuk, hogy milyen módosításokra lehet számítani jövő hónaptól.

Az első változásra már sokan vártak, végre az új .HU domain neveket 2 év helyett már egy évre is lehet regisztrálni. Ez egy remek fejlesztés, hiszen sok olyan kezdő vállalkozó van, aki belekezd egy új vállalkozásba, weboldalt készít hozzá, de nem tudja, hogy mennyire lesz sikeres, így nem szeretne több évre regisztrálni vagy eleve egy rövidebb lefutású projektet tervez. Továbbá így a népszerű .COM és .EU domainek regisztrációs folyamatához is jobban fog illeszkedni a módszer.

Szintén a nemzetközi trendekhez való hasonlóság és a domain név tulajdonosok érdekeinek védelmében a .HU domain neveket már több évre is lehet majd megújítani, akkor is, ha éppen nem lesz esedékes az újítás. Ez jelenleg nem így van, így ez is új dolog lesz a jelenlegi és jövőbeli domain tulajdonosoknak. Igaz egyenlőre maximum 5 évre lehet majd előre bejegyezni a domain név lejáratát a központi nyilvántartásba, ellentétben a nemzetközi átlaggal, ahol ez 10 év.

Szintén újítás lesz, hogy a dokumentum alapú .HU regisztrációk esetén sokkal könnyebb lesz az áttérés faktoros megerősítés alapúra, valamint a jelenleg egy alkalommal, a központ által kiküldött megerősítő e-mail automatikusan újraküldésre kerül 7 nap múlva ha az igénylő nem erősítette meg a regisztrációs igényét és adatait. Amennyiben az e-mail elvész vagy nem érkezik meg, nem kötelező kivárni az említett 7 napot, a domain név regisztrátora bármikor ki tudja küldetni az e-mailt újra a .HU Nyilvántartóval.

A változások 2021. július 1-től lépnek érvénybe, kérdések esetén azt javasoljuk, hogy keresse fel domain regisztrátorát!

Kiemelt kép: Bence Rácz / Unsplash

menu
menu