Hatodik érzék? Előre érezte a bírság megszületését…

Hatodik érzék? Előre érezte a bírság megszületését…

A MiskolcPont.hu domaint bejegyző cég a megbírságolása előtt két nappal e-mailben fordult Miskolc polgármesteréhez.

Ahogyan arról tegnapi cikkünkben is beszámoltunk Miskolc Városa bírsággal sújtotta a miskolcPont.hu domaint regisztráló cég ügyvezetőjét hivatkozva egy 1994-es helyi rendeletre.

A megbirságolt cég egyik tulajdonosa 2012. március 10-én, a bírságról szóló határozat megszületése előtt 2 nappal egy levélben fordult a város polgármesteréhez Kriza Ákoshoz. 

A levelet változatlanul közöljük. Információink szerint választ egyelőre nem kapott a felvetéseire:

„Tisztelt Polgármester Úr!
Elnézését kérem, hogy levelemmel zavarom, de a kiegyensúlyozott és tisztességes tájékoztatás érdekében sajnos nem maradt más  lehetőségem, mint Önhöz fordulni.


A minket ért nemtelen és igaztalan támadások miatt szeretném Önnel megosztani a miskolcpont.hu domain név történetét a mi szemszögünkből.

Mivel 6 éve foglalkozunk információ technológiával, honlapok tervezésével, készítésével, domainek bérbeadásával stb. , így felmerült bennünk már régen, hogy Miskolcnak nincs egy átfogó zenei, kulturális műsorajánló honlapja, ahol nem csak a városi rendezvények, hanem minden rendezvény és program csokorba kötve elérhető. Ennek az előkészületeit tettük meg február hónap elején. A facebook portálon megalapítottuk a „miskolcpont- a város iránypontja” nevű klubot. Ez 2012 február 12.-én volt. A névválasztás az alábbiak szerint zajlott. Mivel a mikom-nak van egy programpont nevű műsora, így azt nem választhattuk. A miskolciprogrampont a hosszúsága miatt nem jöhetett szóba. Így maradt a két szóösszetételből a miskolcpont, mely domain név akkor még szabad volt , nem volt regisztrálva. Február 22.-én elindítottuk a regisztrációs folyamatot, melyet az ISZT február 24.-én jóváhagyott és meghirdetett. A domain meghirdetése a domain regisztrációs szabályzat szerint történt, így bárkinek, aki úgy gondolja, hogy a név bejegyzése az érdekeit sérti, vagy érdeke fűződik hozzá, 8 nap állt a rendelkezésére, hogy megtámadja a név bejegyzését. A 8 napon belül senki nem tett panaszt az ISZT- nél a domain bejegyzése ellen, így az március 3.-án véglegesítésre került.

2012 február 28.-án elkezdtük a honlap ideiglenes verziójának feltöltését a miskolcpont.hu domainre. Ugyanezen a napon, 2 db érdeklődő e-mailt kaptunk , különféle cégektől, akik meg szerették volna vásárolni a domain nevet.

Válaszlevelünkben jeleztük, hogy nem kívánjuk eladni a domain nevet, de közös működtetésre vagy együttműködésre hajlandóak vagyunk. / Levelezés naplózva a birtokunkban van. / Ezután kezdtük el vizsgálni a névvel kapcsolatos információkat, és megdöbbenve tudtuk meg, hogy a Miskolc Holding ezt a nevet promotálja az új Miskolc-kártya kapcsán. Ezért március elsején felhívtam a miskolcpont ügyfélszolgálatát, hogy tisztázzuk a helyzetet, és próbáljunk valami közös, gyors megoldást találni a helyzetre. Ők átirányítottak egy fiatalemberhez-, akinek a nevére sajnos nem emlékszem – aki szintén nem volt kompetens az ügyben, ezért egy újabb telefonszámot adott, a Czinkné Sztán Anikóét. Őt is felhívtam, és két javaslattal álltam elő. Az egyik szerint azonnal kitesszük a honlapra a miskolc-kártya jelét és aki rákattint azonnal az Ő általa megadott honlapra irányítjuk át. Így a miskolc-kártya iránt érdeklődők azonnal a miskolc.hu alatt működő miskolcpont-ra jutottak volna. A másik megoldás szerint a regisztrációs folyamat lezárása után, tehát március 3. után – mivel addig támadható lett volna a bejegyzés – ingyen átengedtem volna a domain nevet a városnak. Csupán annyit kértem Tőle , hogy egy általunk régen támogatott civil egyesületet, támogassanak Ők is erkölcsileg céljaik elérésében. Pénzt sem tőle sem a város más intézményeitől soha nem kértünk a domain névért cserébe. Ezért nem értettem, hogy miért kezdett el velem kiabálni a telefonban és megvádolni mindenféle nemtelenséggel. A beszélgetést így befejeztük, bár a mai napig fájdalommal tölt el, hogy 53 évesen olyan dolgokkal vádolnak, amilyen dolgok miatt 1983-ban menekülnöm kellett Magyarországról.


Ezek után úgy döntöttünk , hogy ez a domain számunkra annyi keserűséget és bánatot okozott , hogy azt első jelentkezőnek eladjuk a nevet. Ezt március 8.-án meg is tettük, és egy magánszemélynek átadtuk a névhasználati jogot, véglegesen. Töröltük a honlapot, melyben kb. 100 munkaóránk volt és töröltük a facebook klubot is.
Ugyanakkor felhívnám Polgármester Úr figyelmét arra a nem elhanyagolható tényre, hogy a Miskolc Holding egyik munkatársa, saját nevére regisztráltatta a miskolc-pont.hu domain nevet. Ezt az üzleti életben, belső információval való visszaélésnek hívják.


Igazán sajnálom, hogy a város részéről senki nem akart megkeresni bennünket, még a felajánlás után sem, hogy ingyen átadhassuk a nevet és ezt az elhibázott kommunikációt minél hamarabb lezárjuk a város lakói érdekében.

Jó és sikeres munkát kívánva Önnek !

2012-03-10                     
Tisztelettel

(név és cím a szerkesztőségben)”

menu
menu