Fontos változások a .hu domain nevek regisztrálásában!

Fontos változások a .hu domain nevek regisztrálásában!

Alaposan felrázhatja a magyar domain piacot a következő hetekben ez a változás.

2020. július 1-jétől ugyanis a .hu domainek nyilvántartója a korábbiakhoz képest, nem védi a magánérdekeket, azaz nem ellenőrzi az újonnan beregisztrált domain nevek védjegyekhez, cégnevekhez vagy személynevekhez való hasonlóságát. Igaz, hogy a domain név megrendelőjének továbbra is kötelessége az adott domain név használátához fűződő jogszerűséget ellenőrizni, de a mai nap tapasztalatai alapján sok olyan domain név kerül majd regisztrálásra, ami nagy mértékben hasonlít meglévő védjegyekhez, cégnevekhez. A meglévő .hu domain nevekhez való hasonlóságot továbbra is ellenőrzi a nyilvántartó, ezzel segítik, hogy a .hu domain nevek ne váljanak a cybersquatting támadások eszközévé.

Továbbra is megmarad az a hungarikumnak számító lehetőség, hogy a domain név bejegyzése után 8 napig egy egyszerűsített eljárás keretében megtámadhatja bárki, aki szerint  jogosulatlan a domain név bejegyzése és használata. A folyamatban lévő domain név regisztrációkat az alábbi oldalon tudja ellenőrizni: http://www.domain.hu/domain/varolista/ido.html

Azt tanácsoljuk, hogy abban az esetben, ha meglévő cégéhez szeretné a megfelelő domain nevet vagy olyan termékkel vagy szolgáltatással rendelkezik, mely még nem jelent meg a piacon, de hamarosan megjelenik, lépjen minél hamarabb!

Vásárolja meg most a megfelelő domain nevet/neveket és kerülje el az esetleges, későbbiekben felmerülhető pereskedéseket!

menu
menu