Felébredt a Pénzügyminisztérium ?!

Cikkünkben a minisztériumok webcímeit vettük górcső alá.

A vitás domainügyekben dönteni jogosult Tanácsadó Testület 2000. augusztusi állásfoglalása értelmében a C3 Alapítvány és a 11 Kft. sem jogosult a Pénzügyminisztérium közismert rövidítéseként ismert nevet, a PM mozaikszót domainnévként használni.
Az informatikai világban megszokott határidőket ismerve, kissé megkésve a minisztérium igénylést adott le a domainre, így az néhány napja már a kéthetes várólistán is szerepel.Azonban nem a PM az egyetlen Pató Pál módjára ráérő minisztérium.
A Hadügyminisztérium hivatalos honlapja a honvedelem.hu cimen található, mert a hm.hu nevet a Hungaro Management Kft. még 2000. áprilisában halászta el az intézmény elől.
Az SZCSM mozaikszóval rövidített Szociális és Családügyi Minisztériumnak sincs felső szintű domain alá bejegyzett neve, hiszen az szcsm.hu nevet a budapesti REC Bt. kezeli.
A "zöld tárca" a Horn kabinet idején Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztériumként működött, de azóta a neve – és feladatköre is – megváltozott. Jelenleg Környezetvédelmi Minisztériumnak hívják, azonban még mindig a ktm.hu címen található meg a kisgazda vezetésű minisztérium hivatalos oldala.
Azt azonban mindenképpen piros ponttal kell értékelni, hogy minden egyes terület vezető intézménye saját honlappal rendelkezik.

menu
menu