Az TT február 14-i döntései

Az TT február 14-i döntései

Vitás domainügyekben határozott az ISZT TT.

2001. február 14-én ülésezett az ISzT jogi Tanácsadó Testülete. 4 egyedi ügyben és a "Nyilvánvalóan nem a jogosulttal azonos igénylő által benyújtott egyedi ügyek" tárgyában hozott döntéseket.

A Michelfeit áruházláncot működtető cég neve "Kika"-ra változott. Az erről szóló sajtóközleményt követően egy magánszemély kívánta regisztráltatni a nevet. A cég adatainak változásait látva a testület úgy döntött, hogy a név a céget illeti meg.

A Virginmegastore.hu domainnel kapcsolatosan az a döntés született, hogy az Erba 96 Kft. igénye nem teljesíthető.
"A Virgin Megastore egy közismert audiovizuális termékeket forgalmazó
áruházlánc. Amennyiben az igénylés népszerű, közismert kereskedelmi névre
vonatkozik. Az igénylés teljesítése a kereskedelmi név használójának
hozzájárulása nélkül gyaníthatóan megtévesztő helyzetet eredményezne."

A több száz domain kézben tartó 11 Kft. adott le igénylést az internic.hu névre. A delegálás a Testület állásfoglalása szerint nem teljesíthető.
A döntést az alábbi indoklás követi:
"Az Internic az integrált hálózati információs szolgáltatási központ megnevezése, s az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának az amerikai jog szerint szolgáltatási védjegye. Bár az Internic nem a Magyar Szabadalmi Hivatal által lajstromozott védjegy, az Internet közegében széles körben ismert névvel azonos domain .hu TLD alá történő delegálása a 11 Kft. részére a TT álláspontja szerint nyilvánvalóan megtévesztő lenne."

Továbbá szintén ezen állásfoglalásban található meg, hogy a sagafoods.hu, office-depot.hu, armal.hu, debrecenplaza.hu, kinizsitksz.hu, warner.hu nevek kiadása magánszemélyek és a nevekhez nem kapcsolódó cégek részére megtévesztő volna ezért azok delegálása nem történhet meg.

Február 14-én négy egyedi ügyben is döntések láttak napvilágot.
A vodafon.hu, vodafon.hu, vodaphone.hu nevek kiadása megtévesztő volna a mobiltelefon szolgáltatást ellátó cégen kívüli gazdasági társaságok javára.

Az Autoweb Kft. verisign.hu domain iránti kérelme nem teljesíthető, mert a Verisign az azonos nevű cég számára, a MSZH által is bejegyzett védjegy és a névhasználati jogosultságot az Autoweb Kft. nem tudta igazolni.

menu
menu