Az Origo új neve a láthatáron?

Az Origo új neve a láthatáron?

Az Origo-t működtető gazdaság webcímének elvesztése miatt válságtervet dolgozott ki.

Korábbi cikkünkben számoltunk be arról, hogy a Fővárosi Bíróság eltiltotta az Origo név használatától a MatávNetet. A döntést tiszteletben tartotta és a legolvasottabb hazai hírportál szinte minden részéről lekerültek az [Origo] feliratok és helyette a [*****] karakterlánc található meg.
A kéthetes várólista tanulmányozása közben bukkantunk rá, hogy a Matávnet még a nagy változás napján kezdeményezte az otcsillag.hu, 5csillag.hu, otcsillagos.hu, 5csillagos.hu, 5csillagosportal.hu és az ötcsillagosportal.hu domének bejegyzését. A nevek lefoglalásából arra lehet következtetni, hogy a MatávNet – előrelátó módon – számol azzal a lehetőséggel is , hogy véglegesen kikerül a kezéből az Origo név.
Úgy tűnik, hogy a MatávNetnek nincs szerencséje a doménügyek tekintetében, hiszen az Altavista keresőhöz annak idején sem az altavizsla.com, sem az altavista.hu domént nem sikerült megszerezniük, most pedig az origo.hu is veszélybe került.
A tradíciót folytatva a jelenlegi névcserét is zavaró tényező befolyásolja. A TelNet Magyarország Rt-nél egy magát megnevezni nem kívánó cég vagy magánszemély kezdeményezte az xxxxx.hu domain regisztrációját. Mivel nem lehet tudni, hogy ki van eme név bejegyzésének hátterében, ezért azt sem zárhatjuk ki, hogy a korábbi káraiból tanulva a MatávNet kívánja megszerezni a nevet. Az valóság megismeréséhez még várnunk kell két hetet.

menu
menu