AZ ISZT TT legutóbbi döntései

AZ ISZT TT legutóbbi döntései

Október elején ismét ülésezett az ISZT Tanácsadó Testülete, ekkor 6 ügyben foglaltak állást,

A hat eset közül négy összefüggésbe hozható egymással. Mind a négy esetben győri autóházak neveit kívánta a Different Internet Services Kft. bejegyeztetni, azonban mindegyik esetben kifogással éltek az autóházakat műkodtető vállalkozások. A szakértői bizottság az ügy megvizsgálása után úgy foglalt állást hogy a fordgyor.hu, a fiatgyor.hu, renaultgyor.hu, renaultarrabona.hu és ezen nevek kötőjeles változatairól le kell mondania a Different Kft-nek és a domaineket az autóházak részére kell delegálni.
Az ügynek bizonyára még lesz folytatása, hiszen a kft. többek között a bmwgyor.hu, a citroengyor.hu, az audigyor.hu, opelgyor.hu cimeket is bejegyeztette…
Egy másik ügyben a Pirelli Bt. és a Magyar Kábelművek Rt. pirelli.hu iránti igénylése kapcsán kellett állást foglalnia a testületnek. A cégbírósági bejegyezés alatt álló Pirelli Bt. prioritásos igényként kérte a domain nyilvántartásba vételét, a Magyar Kábelművek Rt. pedig az olasz Pirelli S.p.A-val között létrejött védjegy hasznosítási szerződéssel kívánta alátámasztani a prioritásos igénylését. Mivel belföldön jóhírnevet élvező védjegyről van szó és annak használatára a Magyar Kábelművek jogosult ezért a nevet az Rt. részére kell delegálni.
A webbutik.hu cím esetén a Tiszanet Rt. és annak korábbi alvállalkozója között kellett "igazságot tenni".
Az Rt. webbutik nevű e-kereskedlemi rendszerének fejlesztésében üzleti partnere volt a Dix Bt, azonban az üzleti kapcsolat megszakadt. A Bt. ugyanilyen néven saját rendszer kifjelesztését kezdte el. A mostani bevezetés során a webbutik néven kívánták a terméket piacra dobni. Ehhez jegyeztették be a webbutik.hu domaint. A Tiszanet Rt. ez ellen emelt kifogást. A testület azonban megállapította, hogy egyik gazdasági társaságnak sincs alapja a név prioritásos igénylésére, ezért az első igénylő, azaz a Dix Bt. kaphatja meg a domaint.

menu
menu