Az Expressz az új T- csoport?

Az Expressz az új T- csoport?

Az Express lapkiadó újabb vitás domain ügyet bukott.

Az Expressz Magyarország Média zRt. gyakran ad munkát a bejegyzés alatt álló domain nevekkel kapcsolatos vitás ügyek eldöntésére felhatalmazott grémium, az ISZT Tanácsadó Testület számára. A cég az elmúlt egy évben hat domain ügyében fordult döntés iránti igényével a TT-hez. Az összes ügyek számát tekintve a lapkiadó által kezdeményezett eljárások az összes eset negyedét tették ki.
A cég minden esetben a bejegyzendő domain nevekben az „express” vagy az „expressz” karakterláncok használatát kifogásolta, hivatkozva védjegyei által biztosított jogaira. A shoppingexpress.hu és a shoppingexpressz.hu illetve az ebexpress.hu és az ebexpressz.hu páros esetében is elutasította a testület a lapkiadó beadványát, így a domain bejegyzése az eredeti igénylők részére történt meg. A cegesingatlanexpressz.hu ügyében megalapozottnak vélte a testület a kifogást és nem engedélyezte a kérelmező részére való bejegyzést. Annak ellenére, hogy a testület 5 ügyből 4 esetében elutasította a beadványt újabb domain ügyében emelt kifogást a lapkiadó: a photoexpress.hu domain ellen lépett fel.
Az ügy jogi hátterét megvizsgáló ISZT TT november 25-én döntött és ismételten elutasította a kérelmet. A domain nevet az eredeti igénylő, az E.N.S. Zrt. részére bejegyezhetőnek találta.

Megint mellé...
Megint mellé…

Az Express lépett a „T-” helyébe?

A Deutsche Telekom által tulajdonolt „T-” cégcsoport 2005-2006-ban rendszeresen megtámadta azon domain igényeket, amelyek esetében a „T-” karakterlánccal kezdődtek kérelmezett webcímek. Annak ellenére, hogy a Tanácsadó Testület a cégcsoport ügyeinek nagyobbik részében elutasította a kérelmeket a cég tovább folytatta a TT előtti eljárásokat. A német anyacég leányvállalatai akkor kezdeményeztek utoljára eljárást a TT előtt, amikor a t-onlany.hu, a tee-online.hu, a teaonline.hu és további 11 domain kapcsán utasították el panaszukat és az eljárási díjat, amely ezen esetben közel 700 000 Ft volt ki kellett fizetnük… Az Expressz sikertelensége is minden domain esetében a lapkiadó 50 000 Ft-jába kerül, így elképzelhető, hogy az ésszerűség és a költséghatékonyság okán hamarosan átgondoltabban fognak ügyeket kezdeményezni…

menu
menu