A visszavágón kikapott a magyar kispályás csapat

A visszavágón kikapott a magyar kispályás csapat

A kfc.hu domain ügyében foglalt állást az Alternatív Vitarendező Fórum.

A hazai domain vitarendezési gyakorlatban kulcsszerepet játszó Alternatív Vitarendező Fórum hivatalos honlapján az elmúlt napokban számos – eddig a nyilvánosság számára ismeretlen – döntés került közzétételre. Az ügyek egy része friss döntéseket tartalmaz, azonban az „új ügyek” között található 8 hónapja született határozat is. Az újonnan felkerült ügyek az alábbi domain nevek kapcsán hozott döntéseket és azok indoklását tartalmazza

aliencomputer.hu
biztositás.hu
classicboat.hu
coverex.hu
HRS.hu
hugoshop.hu
interrent.hu
johannus.hu
kertgondozo.hu
KFC.hu
lexar.hu
loccitane.hu
LOEWE.hu
magyarpalinkahaza.hu
notebok.hu
princeoliver.hu
radiotaxi.hu
redsail.hu
saibaba.hu
sunshineradio.hu
telecom.co.hu
tuvakademia.hu
TÜV.hu
yourprofile.hu

Az esetek közül a leginkább érdekesnek tűnő a kfc.hu domain kapcsán hozott határozat. A domain 2002-ben már „járt” az egyik vitarendezési intézmény, az ISZT Tanácsadó Testület asztalán. Akkor ingatlanforgalmazásra szakosodott Contactual PROPERTY Ingatlan Zrt arra hivatkozott, hogy a domain nevet egy „kispályás futball klub” népszerűsítésére kívánja használni és a mozaikszó ennek rövidítéséből jött létre. 6 évvel ezelőtt a TT nem látta megalapozottnak az étteremláncot üzemeltető cég panaszát és a domain bejegyzését az ingatlanforgalmazó cég részére engedélyezte.

A TT előtti eljárás során és az Alternatív Vitarendező Fórum előtt is a panaszos a „KFC”, közismert étteremlánc védjegyére hivatkozott valamint arra, hogy a domain néven érdemi tartalom nem található. Az panaszos és a domaint kezelő fél beadványában leírtak alapján az eljáró döntnök a domain név visszavonását kezdeményezte és elrendelte a domain odaítélését az étteremláncot üzemeltető American Restaurants Kft részére.

 

menu
menu