A TT újabb állásfoglalásai

A TT újabb állásfoglalásai

Termékeny napot tud maga mögött az ISZT TT.

Ismét ülésezett a Tanácsadó Testület

Néhány vitatott doménügyekben hozott döntést a ISZT Tanácsadó Testülete. Jelen cikkünkben igyekszünk a legérdekesebb határozatokat olvasóink elé tárni.

Lagzilajcsi és társai

Az 56/2000. sz. határozat értelmében csak abban az esetben delegálható a lagzilajcsi.hu, a zoran.hu és a billgates.hu, ha az igénylő rendelkezik a szóban forgó személyek névhasználatra jogosító igazolásával.
A döntés értelmében a nevek bejegyzésére irányuló igényt a regisztrátornak el kell utasítani.

A WebTv.hu nem adható ki a webtv Bt. részére sem

A Kereső Bt. kérelmezte a webtv.hu név bejegyzését, az igényhez csatolva a Webtv Bt. felhatalmazását. Az indoklás szerint "az elnevezés közismert, védjegyoltalom alatt álló kifejezéssel azonos, azzal összetéveszthető, s ezért a nagyközönség, az Internet-használók megtévesztésére alkalmas lenne"

A Misshungary-t csak a védjegytulajdonos kérheti

A Testület 64/2000. sz. határozata szerint nem jegyezhető be a misshungary.hu a Bille Internet Kft. részére. A magyarázat szerint a szóban forgó szókombináció a Magyar Szabadalmi Hivatal adatbázisában, mint védjegy szerepel. Az igénylést benyújtó Kft. nem rendelkezik a védjegy tulajdonosának hozzájárulásával ezért számára a név bejegyzése nem történhet meg.

A HetiHetes.hu csak a RTL Klub-é lehet

Az egyik legnépszerűbb televíziós műsor a Heti Hetes hazai jogtulajdonosának, az RTL Klubnak engedélye nélkül nem delegálható a név sem a Satrax-Net Kft, sem ifj Fekete Ferenc részére.

Csak hozzájárulással

A barbie.hu, a bulova.hu, az esteelauder.hu, a finlandia.hu, a virgin.hu, a guinness.hu, a kfc.hu, a philipmorris.hu. webcímek esetében úgy határozott a TT, hogy azok csak a bejegyzendő webcímekkel azonos védjegy tuljdonosának engedélyével adhatóak ki.

menu
menu