A szokoar.hu tulajdonosának nem üzlet a szökőár

A szokoar.hu tulajdonosának nem üzlet a szökőár

A szokoar.hu kezelője nem támogatja a honlapján a szökőár áldozatait

Világszerte számos neves személy és cég adományozott a szökőár aldozatai érdekében. A Föld szinte minden táján a "szökőár" szót tartalmazó domaintulajdonosok is szinte egységesen ajánlották fel honlapjaik nyitóoldalát, egy-egy részét vagy egy hirdetési területet valamilyen formában valamilyen segélyszervezet számára.

A domainabc.hu is felajánlást tett a karácsony utáni kasztrófa áldozatai számára. A január 9 és február 9 között az domainabc.hu-n regisztrált minden .hu domain árából 500 Ft-ot ajánlunk fel a Magyar Vöröskereszten keresztül a szökőár áldozatainak megsegítésére.

Megkerestük a szokoar.hu domain tulajdonosát, melyben felajánlottuk segítségünket abban, hogy a jelenleg tartalom nélküli szokoar.hu oldalon a cég helyezze el a legjelentősebb segélyező szervezetek linkjét. A domainabc.hu a megjelenéshez szükséges reklámmentes tárhelyet és a kapcsolódó szolgáltatásokat (DNS) is feljánlott, azonban a cég ügyvezetője Vígh János elzárkózott a segítségnyújtástól az alábbi tartalmú elutasítással:
-Nekem ebben semmi üzlet nincs, ők sem adtak nekem semmit, nem kívánom támogatni őket.*

A víz alatti világban tevékenykedő, 2003-ban 95 millió forintos árbevételű cég ügyvezetőjének Vígh úrnak valóban igaza van, számára valóban nem üzlet a szökőár áldozatainak megsegítése, azonban az általa jelenleg nem használt webcím ideiglenes vagy részleges átadásából származó felajánlás egyetlen éhező vagy árva gyermek egyetlen reggelijéhez is hozzájárult volna, akkor már lett volna eredménye.

Vígh úr hozzáállása azért is érthetetlen, mert a búvárok egymásra utaltsága és a búvár társadalom segítőkészsége általában fokozottabb, mint az a nem "víz alatti" embereknél érzékelhető.

A cikkünk elolvasását követően egy ismert hazai búvár szervezet tisztségviselője kereste meg szerkesztőségünket és megdöbbenésének adott hangot és biztosította arról szerkesztőségünket, hogy a fenti eset nem tükrözi a búvár társadalom segítőkészségét…

* a beszélgetés kihangosított készüléken tanuk jelenlétében történt

menu
menu