A Kurzor üzemeltetője közleménye a Google.hu domainnel kapcsolatban

A Kurzor üzemeltetője közleménye a Google.hu domainnel kapcsolatban

A Hírek Média Kft., a google.hu domaint utóbbi 2 évben kezelő vállalkozás egy sajtóközleményt jelentetett meg bonlapján:

"A Hírek Média átadta a google.hu domaint

A Google szolgáltatása hamarosan elérheto lesz a magyar oldalon

Budapest, 2006. július 10. –

Megállapodott egymással a google.hu használatának átadásáról a domain nevet eddig használó Hírek Média és Internet Technológiai Kft., illetve a Google Inc. Az egyezség értelmében a google.hu webcímen a jövoben nem a Hírek Média által üzemeltetett Kurzor.hu, hanem a Google saját keresője lesz elérhető.

A Hírek Média és Internet Technológiai Kft. a google.hu domain nevet három éve használta, 2005 óta pedig a címet felkereső látogatókat saját honlapjára irányította át.

A július 7-én megkötött egyezség részeként a domain nevet az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT) hamarosan átirányítja a Google Inc. keresőjére, a Hírek Média által üzemeltetett Kurzor.hu pedig a www.kurzor.hu webcímen marad elérhető."

Változások az utóbbi 1 napban…

Korábbi cikkünkben a google.hu domain történetével kapcsolatos információkat közöltük. A domain név működésére vonatkozóan a sajtóközlemény kibocsátását követően változás történt. A nyilvános domain nyilvántartásból nyert adatok szerint a webcím a tegnapi naptól a Google Inc. kezelésében áll és a domain név beírását követően a mai naptól a Google magyar nyelvű oldala jelenik meg.

menu
menu