Volkswagen.tv német kézben

Volkswagen.tv német kézben

Jogi úton szerezte meg a Volkswagen a volkswagen.tv címet.

A tegnapi napon közzétett információk szerint z ENSZ égisze alatt működő Szellemi Tulajdon Világszervezet( WIPO) május 11-én határozott a Volkswagen.tv domain ügyében.
A címet a Milas Auto nevű los angeles-i internetes autókereskedelemmel foglalkozó vállalkozás jegyeztette be saját részére. A német autógyár az Egyesült Államokban is érvényes védjegyeire hivatkozva kétszer is írásbeli felszólítást küldött a domain tulajdonosának, melyben a domain átadását követelte. A webcím kezelője a levelekre nem válaszolt. Ezt követően fordult a német cég a WIPO-hoz. Beadványában igazolta védjegy igazolását és azt, hogy a domain jelenlegi kezelője az autókereskedelemben érdekelt. Az ügyben eljáró döntnök igazolva látta a rosszhiszeműséget és ezen indok alapján a domain wolsfsburgi cég részére való átadását rendelte el.

A Volkswagen AG. számos vitás ügyben kérte a WIPO döntését. Az elmúlt években minden esztendőben "adtak munkát" a döntéseket hozó szervezet számára: 2003-ban a vwbank.com és a vwag.com, 2004-ben a volkswagen.org és a vwpolo.com, 2005-ben a volkswagen.net és a vw-service.com cím megszerzéséért indítottak sikeres eljárást.

menu
menu