Újabb bőrt kíván lehúzni a MikeRoweSoft.com extulajdonosa

500 $-ért vehető meg a Microsoft levele, melyben a MikeRoweSoft.com-ról való lemondásra szólítja fel a tulajdonost.

Mike Rowe, aki bejegyeztette a MikeRoweSoft.com domaint, majd rövid huza-vona után némi ellenszolgáltatás fejében átadta azt a Microsoft számára megtalálta az újabb lehetőséget, miként húzhat újra hasznot a szóban forgó domainből. A Microsoft jogászai által fogalmazott 25 oldalas levelet – melyben a domainről történő lemondásra szólítják fel Rowe-ot – ajánlotta fel árverésre az e-Bayen. A levélből és mellékleteiből két eredeti példányt kapott Redmontból, ezekből egyet saját magának tart meg.
A kanadai fiatalember azzal a közhelynek tűnő kísérőszöveggel igyekszik növelni az "áru" értékét, hogy a levél és mellékletei az Internet történelem szerves részét képezik. Az árverésen a licitálók egy része komolytalanul magas ajánlatot tesz, az aukció 7. napján a licit több mint 20 millió $-nál (!) járt, mostanra azonban Rowe törölte az érvénytelen liciteket és így "mindössze" 500 $ az érvényes vételi ajánlat.
Az értékesítést megnehezíteni szándékozó ajánlattevők vélhetően a Microsoft-ellenes táborból kerülnek ki. Ők azok, akik eddig támogatták Rowe-ot, de már kihátráltak mögüle, Rowe ugyanis a honlapján adományokat gyűjtött a Microsoft elleni jogi küzdelem elősegítésére, és sokan támogatták is ebben, azonban az adományozók szerint végül "bagóért" mondott le a webcímről, így ezért ők most becsapva érzik magukat.

menu
menu