Pornó távoktatási módszerekkel

Pornó távoktatási módszerekkel

Távoktatással kapcsolatos információ helyett obszcén oldalt találtak a hálón keresgélők.

A Utahi Otthoni Oktatási Szövetség (UHEA) domain nevét – miután a webcím regisztrációs időszaka lejárt és ismét regisztrálhatóvá vált – egy pornó oldalakat üzemeltető társaság foglalta le. A szervezet azért nem újította meg domainjét, mert egy új webcímen volt egy ideje elérhető a honlapja, azonban – a tapasztalt változás eredményét reklamáló látogatók számának tükrében – sokan még mindig a régi címen keresték fel a szervezet weblapját. Az új honlap olyan kifejezéseket is tartalmaz, mint a „szülői titkok” vagy a „tanuljunk együtt”. Ebből arra lehet következtetni, hogy a szervezet valamilyen kapcsolatban áll a tartalmat szolgáltató céggel.

Az elnök sajnálkozása

„Különös ragadozók élnek közöttünk, lecsapnak mindenre..”, állítja Jon Yarrington, az UHEA elnöke. "Szervezetünk egy nonprofit intézmény, amely információval és egyéb segítséggel lát el az államban, több mint 7000 távoktatásban résztvevő családot. Sajnos beteges gondolkodású emberekkel találtuk szembe magunkat. Ez a tény elszomorít, de igyekszünk mindent megtenni a helyzet tisztázása érdekében.”

Tűzoltás

Amint a szervezet elnöke az esetről tudomást szerzett nyilatkozatban szögezte le, hogy a szövetség sürgősen megpróbál informálni annyi ügyfelet, amennyit csak tud. Igyekeznek tájékoztatást adni a szervezet jövőbeni, új webcíméről, (uhea.org) azzal a ténnyel párhuzamban, hogy a régi cím kalózok kezelésébe került és az azon található tartalom nincs semmilyen összefüggésben a szervezettel.

A jogász kincstári optimizmusa

John Delaney, a domain nevekkel kapcsolatos jogviták szakértője úgy gondolja, hogy érdemes lenne panaszt benyújtani a domain regisztrátornál és a beadványban kérelmezni lehetne, hogy engedjék át a nevet az UHEA részére. (A beadvány sikerességének azonban a gyakorlat szerint minimális az esélye – a szerk.)

A főügyész nem lát jogsértést az ügy mögött

A pornó tartalom szolgáltatásának ténye önmagában még nem ad okot a főügyész hivatalának a nyomozásra – állítja, Ken Wallentine főnyomozó. „Ha valóban az UHEA hagyta lejárni a domain nevet, akkor a jelenlegi helyzet nem jogsértő. Semmit sem tehetünk. Sajnos nincs olyan követelmény, hogy a pornó oldalaknak valamilyen módon külön kellene megjelölniük a lapjaikat.”

menu
menu