Olimpia lesz a torino2006.net-en

Olimpia lesz a torino2006.net-en

A XX. Téli Olimpiai Játékok Szervezõbizottsága a torino2006.net név koreai használójától nem volt hajlandó a név használatának jogát megvenni, ehelyett inkább jogi úton szerezte meg a webcímet.

Aki az elmúlt években járt Torino környékén láthatta, hogy a minden marketingeszközt megragadnak a taljánok a 2006-ban megrendezésre kerülõ XX. téli olimpia népszerûsítése érdekében. Az Internet sem kivétel ez alól, a torino2006.info címen már most számos információt találunk a világ legismertebb sporteseményével kapcsolatosan. A torino2006.net címet egy koreai vállalkozás foglalta le, de ott tartalmat nem szolgáltatott. Az Olimpiát Szervezõ Bizottság hivatalos levél formájában megkereste a fenntartót és a név iránti hasznosítás lehetõségeirõl érdeklõdött. A válaszban egy ajánlattételi felhívás érkezett, mely szerint a domain név használatáról szívesen lemond az ázsiai cég, de cserébe minimum havi 1000 USD-t kér. A Bizottság sokallta az összeget és a név megszerzése érdekében a WIPO-hoz (World Intellectual Property Organization), azaz a szellemi tulajdonjogot védo szervezethez fordult a domain jogszerû használatának megállapítása érdekében.
Az ügyben döntést hozó döntnök (panel) az olasz szervezet által csatolt, a "torino2006" karakterláncra vonatkozó, az Olasz Szabalalmi Hivatal által kiadott igazolásait megtekintve úgy határozott, hogy a nevet a továbbiakban a sportesemény elõkészítésén fáradozó társaság kezelheti.
A hírhez kapcsolódik, hogy Budapest pályázik a 2006-os úszó EB megrendezésének jogáért és a késõbbi problémákat elkerülendõ az Ifjúsági- és Sportminisztérium a rendezvényhez kapcsolódó 6 .hu domainnév (budapest2006.hu, budapest06.hu, 2006bpuszoeb.hu, uszoebbp2006.hu, uszoebbudapest.hu, uszoebbp.hu) . bejegyzését kezdeményezte az elmúlt napokban.

menu
menu