Németországé a Deutschland.de

Németországé a Deutschland.de

.

A "deutschland.de" domain körüli jogvita a szövetségi kormány számára sikeresen lezárult. A Medianet Kft, amely eleinte a domain-neveket lefoglalta, az Internet-címet a szövetségi kormány sajtó-és információs hivatalára ruházta át. Mint a "Német portálok portáljának", az oldalnak a jövőben eleinte öt nyelven kell hozzáférést kínálnia a virtuális Németországhoz.

A szövetségi kormány sajtó- és információs hivatala által kezdeményezett projektnek, központi, nem kereskedelmi bemenetként a gazdaság, a tudomány, az állam, a turizmus, a sport és a kultúra területéről kell információkat közvetítenie és a meglévő német web-portálokat és információ-gyűjteményeket összegyűjtenie. A felelősök remélik, hogy ez a portál az Interneten Németország névjegykártyájává és ez által Németország nemzetközi jelenlétének fontos alkotórészévé fejlődik majd.

A CeBIT-en (a 8. csarnokban a szövetségi kormány B15 standján, valamint a D pavilonban a 11. csarnok előtt az "Enac" különkiállításon) bemutatják az első online – kísérleti változatot azzal a céllal, hogy az már a nyáron rendszeresen üzemelni fog.

menu
menu