Minden hatodik magyar akar új domain nevet

Minden hatodik magyar akar új domain nevet

Az .eu domaintér felügyeletét ellátó szervezet, az EURid megbízásából készített felmérés a domain nevek ismertsége és a várható piaci eseményekre igyekszik választ keresni.

Az EURid által megrendelt és publikált kutatás megállapítása szerint az Európai Unió lakosságának 81% ismeri a domain név fogalmát és legalább a fele hallott már az .eu domaintér létezéséről. A megkérdezettek többsége a többi globális végződéshez (.com, .net, .info, stb) képest megbízhatóbbnak tartja az uniós domain tartományt.

A kutatás megállapítja, hogy a európaiak 17%-a rendelkezik saját domain névvel és az összes megkérdezett 15%-a az elkövetkezendő egy évben újabb domain lefoglalását tervezi. A közzétett eredményekből kiderül, hogy a megkérdezettek 25%-a tisztában van azzal, hogy hogyan juthat .eu végződésű internetes azonosítóhoz, azonban csak minden tizedik válaszoló tudta az .eu domain lefoglalásával járó költségeket helyesen megadni.

Kérdéses módszer

A felmérést az Insites Consulting, független piackutató cég végezte 2009 december és 2010 január között e-mailen kiküldött kérdőíves megkérdezés formájában. A kutatás eredményeit valószínűleg torzítja az alkalmazott kutatási módszer, mert az e-mailt használók többsége az Internet alapjait ismerő felhasználó. A teljes lakosságot területi és demográfiai tekintetben átfogó reprezentatív felmérés az közzétett eredményeknél árnyaltabb képet adna a jelenlegi helyzetről. 

A kutatás .eu domaintér ismertségére vonatkozó megállapításai letölthető itt.

A kutatás .eu domaintér elfogadottságára vonatkozó megállapításai letölthető itt.

 

menu
menu