Milyen szinű a domained?

Milyen szinű a domained?

Törvényi erőre emelkedett a Moszkvai Bíróság döntése, ami pontott tett két utazási iroda közt kirobbant vitára.

A felperes "Sunrise tour group" azért fordult a bírósághoz, mert álláspontjuk szerint egy másik piaci szereplő megsértette a "sunrise tour" védjegy használatához fűződő jogaikat a sunrisetour.ru cím bejegyzésével és használatával. Ezt azonban a bíróság elutasította egy érdekesnek mondható indoklással, amely arra épült, hogy cég védjegye nem megfelelő mértékben egyezik meg a domainnévben szereplő kifejezéssel…

Az internet-law.ru IT jogi szakportál számolt be arról, hogy a kereset a "1001 tour" nevű cég ellen irányult, bár a sunrisetour.ru címet formálisan nem ez a vállalkozás birtokolja. A domaint egy magánszemély által került bejegyzésre, aki a használat jogát a társaság rendelkezésére bocsátotta.

Az alperes társaság képviselője a következőképpen kommentálja az esetet:
"Az eset új problémákat vet fel a domainviták kapcsán. Először is, a felperes nem az ellen nyújtotta be a keresetét, aki a címet birtokolja. Ezek szerint az alperesnek nem a hozzá bejegyzett címen található tartalomért kellet volna felelnie. Ezenkívül a bíróság rámutatott, hogy amennyiben a logó cirill- illetve latinbetűs elemeket is tartalmaz, nem állapítható meg a domainnévvel való egyezése. Az indolkás szerint amiatt, hogy a logó tartalmaz fehér, kék, piros, sárga és narancs szineket, szintén nem lehet teljes egyezésről beszélni."

A bíróság ezek alapján a keresetet elutasította, mivel a felperes nem tudta bizonyítani, hogy az internetes cím az általa birtokolt védjegyet tartalmazza.

menu
menu