Microsoft kontra holland édesanya

Microsoft kontra holland édesanya

Egy holland anya szoftverfejlesztő cégét perelte be a Microsoft a márkanevek védelméhez kötődő jogok megsértése miatt.

Az Unicersoft Corporationt a 46 éves Carola Eppnik vezeti, egy édesanya, akinek fontos, hogy irányítása alatt tarthassa gyermekei internet-használatát. A cég ezért egy olyan számítógépes programot készített, amivel a szülők megszabhatják, hogy a gyerekeik mennyi ideig lehetnek a netes társalgókban és a világháló más részein. Megnézhető az is milyen oldalakra látogattak a csemeték, az elektromos leveleikből pedig kiszűrhetőek a nemkívánatos szavak.

Minek nevezzelek?

A termék eredetileg az MSNLock nevet kapta, végül azonban átkeresztelték Benzoy-ra. „Feladtuk az eredeti elképzelésünket, engedve a Microsoft nyomásának” – mondta Gerard Ghazarian, Eppnik egyik munkatársa. „Egyébként nem értem az egészet” – magyarázta tovább. „Weboldalak ezrei használják az MSN-t, például pornó- vagy webkamerás szexoldalak. Ezek ellen azonban a Microsoft nem tesz semmit. Mi csak próbáljuk védeni a gyermekeinket, őket azonban semmi más nem érdekli, csak az üzleti érdekük, amivel ellentétes, hogy a programunk limitálja az MSN használatával tölthető időt.”

Ami jár…

A Microsoft holland képviselője azt közölte, hogy a pert a márkanévhez kötődő jogaik megsértése miatt indították, azért mert a Unicerfsoft jogosulatlanul használta a termék nevében és webcímekben az MSN márkanevet.
A döntést a bíróság hozza majd meg, ami első körben a domain használatra koncentrál.

menu
menu