Magyar érdekeltség az eslő .infos domainperben

Magyar érdekeltség az eslő .infos domainperben

Csak néhány hete élnek az .info végződésű internetes címek, de már két ilyen végű domain ügy is fekszik az ENSZ Választott Bíróságának (WIPO) asztalán.

A thomascook.info név egy angol magánszemély számára lett bejegyezve, az igénylő számlázási címként azonban egy németországi céget jelölt meg. Nagy-Britanniában a Thomas Cook egy jól prosperáló utazási iroda neve. Amint az utazásszervező cég tudtára jutott a regisztráció híre azonnal jogi úton támadta meg a bejegyzést.
A klm.info domain regisztrációját egy magyarországi címen nyilvántartott olasz tulajdonú cég nevében jegyeztették be. A domain adatrekordjából és a Cégbíróság nyilvános adataiból kiderül, hogy az igénylő Bertotto Giovanni, a zsombói székhelyű Excelsa Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Szolgáltató Szövetkezet igazgatósági tagja.
A holland királyi repülőtársaság nevével azonos domaint kezelő cégnek igyekeztünk utánajárni. Rövid nyomozás után Bertotto úr egyik közvetlen munkatársával tudtunk telefonon beszélni, aki tudatta velünk, hogy tud a domain bejegyzéséről, azonban több infromációval nem szolgált. Arról sem tudta lapunkat tájékoztatni, hogy a légitársaság által kezdeményezett választott bírósági eljárásról értesült-e már a Szövetkezet vagy Bertotto úr.
A www.klm.info címen a mai napon egy internet fejlesztő csapat egyszerű honlapja található. Az oldalon egyetlen kapcsolattartó személy van megadva: Alexander Schubert, Ausztrália…
A már említett telefonbeszélgetés során ígéretet kaptunk arra, hogy a DomainABC szerkesztőségének elérhetőségét továbbitják az olasz úrnak, igy bízunk benne, hogy az ügy kapcsán hamarosan további információkkal szolgálhatunk olvasóinknak.
Korábban már több magyar érdekeltségű ügy is volt a WIPO előtt. Az egyik utolsó esetben a www.casino-monaco.com domain ügyében folyt az eljárás. Akkor az alperes magyar cég számára kedvező döntés született.

menu
menu