Leállította az eBayanywhere aukciójat az eBay

Az Ebay leállította az eBayAnywhere.com webcím árverését.

A egyik legnagyobb Internetes aukciósháza, az eBay letiltotta az eBayAnywhere.com domain aukcióját. Az árverésekkel foglalkozó cég bejelentette, hogy a kérdéses domaincímmel megegyező lapon mobileszközökkel kapcsolatos kereskedelmi oldalt kíván indítani, ám a név regisztrációját ekkor még nem indították el. Ezt kihasználva egy amerikai férfi, Timothy White kezdeményezte az eBayAnywhere.com név regisztálását, és ezt követően árverezésre bocsájtotta azt az eBay (!) oldalán.
Amikor az eBay vezetőségének tudomására jutott az aukció, azonnal leállítatta annak hirdetését, ekkor már a név aktuális licitje 103 dollár volt. Az eBay közleménye szerint, az amerikai szenátus által hozott törvény alapján tiltották le az árverést, mivel az félrevezető volt, és sértette a cég tulajdonában lévő védjegyekkel kapcsolatos- és szerzői jogokat.
Timothy White ellenlépésként egy nyilt levelet tett közzé a kérdéses címen, melyben bírálja a eBay-t az eljárás miatt. Az irományban nyilvánosságra hozta, hogy nem anyagi haszonszerzésből regisztrálta a nevet, mindössze az aukciósház feledékenységére akarta felhívni a figyelmet, ezt azzal is bizonyítani kívánja, hogy a vita lezárása után, a név értékesítéséből származó összeget az Amerikai Rákellenes Szövetségnek utalja át.

menu
menu