Királyi domainügy

Királyi domainügy

"Már kiadva" - derült ki a regisztrációs igény leadásakor arról a domainről, melyet a holland királyi család koronahercegének esküvőjét szervező bizottság kívánt bejegyeztetni az ünnepi eseményhez....

Királyi domainnel való visszaélésről már szó esett a domainABC oldalain. A napjainkban már ritkán emlegetett hazai viszonylatban előadó megasztárnak tekinthető, Zámbó Jimmy nevével is történt visszaélés, azonban az elmúlt hetekben kiderült, hogy a valóságos királyokat, hercegeket sem kímélik a domainnepperek.
"Már kiadva" – derült ki a regisztrációs igény leadásakor arról a domainről, melyet a holland királyi család koronahercegének esküvőjét szervező bizottság kívánt bejegyeztetni az ünnepi eseményhez. Az Oranjefonds.nl név két szó összevonásából ered: a Holland királyi család közismert neve a "House of Orange" az első királyuk, William of Orange után, a fonds pedig alapítványt jelent flamandul. Az Oranjefonds alapítvány koordinálja az esküvő lebonyolítását, melynek végrehajtó szervezete egy szervező bizottság.
A domainnevet pedig egy dealer jegyezte be magának, aki értékesíteni kívánta azt. Az eladási ár közel kétmillió forintnyi Holland gulden volt.
A királyi család szóvivője közölte, hogy Willem-Alexander és jegyesének, az argentin Maxima Zorreguiet esküvőjéhez megpróbálták megvenni a nevet a dealertől, azonban az akvizíció kudarcba fulladt. A szóvivő közölte, hogy nagyon el vannak keseredve az ügy miatt, hiszen a nevet egy jó cél érdekében, a február 2-án rendezendő esküvőre érkező számos jókívánság és ajándék nyilvánosságra hozatalához akarták használni, de sajnos későn léptek a név lefoglalásának ügyében. A bizottság november 20-án beadott bírósági keresetében szeretné a nevet visszaszerezni, így most már csak a holland igazságszolgáltatáson múlik, hogy kié lesz a szóban forgó internetes cím.

menu
menu