Itt a .EU-s konzultáció is

Itt a .EU-s konzultáció is

A .eu nyilvántartója is konzultációt végez.

A .eu domaintér nyilvántartója, az EURid egy konzultációt kezdeményezett az általa kezelt domain tartomány fejlesztési irányaival kapcsolatban.
Az elektronikus úton kitölthető kérdőív keretében először a kitöltő személy jellemzőire kell választ adni. (korosztály, ország, stb) A továbbiakban más domain tartományok ismertségére kérdez rá a kérdőív, ezt követően a .eu domain tartomány ismertségét kutatja.
A kérdéssor talán legmeglepőbb kérdése afelől érdeklődik, hogy egy esetlegesen 25-35 Euróért kínált tárhely és email szolgáltatás a domainhez kapcsolódóan mennyire tűnik drágának. Mivel a kérdés sem a kínált tárhely méretére, sem az email szolgáltatáshoz kapcsolódó plussz szolgáltatásokra vonatkozóan nem nyújt pontos információt, ezért a kérdés megfogalmazása is szakmaiatlannak tűnik. De a kérdésből kiolvasható szándék, mely szerint az EURid a tárhely és kapcsolódó szolgáltatások piacán kíváncsiskodik teljesen idegen a jelenlegi piaci gyakorlattól. A feltett kérdés első olvasatra felveti annak lehetőségét, hogy a nyilvántartó a piacon a regisztrátor cégek potenciális versenytársaként jelenhet meg.
Az EURid minden tekintetben az egyik leginnovatívabb nyilvántartónak tekinthető, így elképzelhető egy óvatos és körültekintő piaci puhatolózást végeznének egy ilyen, piaci terjeszkedés előtt.
Amennyiben a .eu nyilvántartója valóban a céget szolgáló regisztrátorok versenytársaiként a hosting és kiegészítő szolgáltatások irányába kacsingatna, az azt eredményezheti, hogy a regisztrátorok hátat fordíthatnak a nyilvántartónak és ennek köszönhetően nem kínálják majd azok akciók keretében a .eu domain nevet ügyfeleiknek. Ez a lépés gyakorlatilag a .eu értékesítési hálózatát fordíthatja szembe a nyilvántartóval. 
Az összes domaintér nyilvántartója ki van szolgáltatva a domain regisztrátoroknak, amelyet pontosan tud az EURid is, így – a többi nyilvántartóhoz hasonlóan – különösen figyel a regisztrátorokkal való együttműködésre, azok jóindulatának elnyerésére, tehát vélhetően a szondázás szintjén meg fog maradni ez a profil bővítési kérdéskör.
A kérdőív kitölthető az alábbi címen:
http://www.eurid.eu/en/news/may-2015/share-your-views-about-eu-domain

menu
menu