Ismét felfelé ível a domainipar?

Ismét felfelé ível a domainipar?

Az EURid által közzétett gyorsjelentés optimizmusra ad okot...

  

Az .eu domaintér nyilvántartását végző szervezet, az EURid a napokban közzétett beszámolója szerint az elmúlt egy év legjelentősebb domain regisztrációs „láza” zajlott le július hónapban.

A szervezet által nyilvánosságra hozott adatok szerint 2009. júliusában 66 129 új .eu végű azonosító talált gazdára, ami – az elmúlt 12 hónapra vonatkozóan – rekordnak számít.

A beszámolóból kiderül, hogy az új regisztrációkon túl a domain megújítására való hajlandóság is nagyobb, mint a legtöbb névtérben: 81 %-a az azonosítóknak megújításra kerül. A meglehetősen magas érték arra utal, hogy az .eu webcímeket valóban működtetik a felhasználók.
„ Akik .eu domaint regisztrálnak azok megtartják és használják webcímeiket” – nyilatkozta Mr. Van Wesemael a szervezet első embere.

Egy-egy domaintér legjellemzőbb mutatója a DNS kérések száma, ami arról tanúskodik, hogy mennyiszer kerestek fel az adott névtérbeli oldalt vagy mennyi az adott névtérből képzett e-mail címre érkező levelet töltöttek le. Az EURid által kiadott statisztikából kiderül, hogy folyamatosan nő az .eu domain tartomány DNS lekérdezéseinek a száma, ami arra utal, hogy az .eu egyre inkább népszerűvé és elfogadottá válik.

 

 
 
 

EURI grafikon
DNS lekérések száma percenként

 

menu
menu