Hillary Clinton visszaszerezte domain nevét

Hillary Clinton visszaszerezte domain nevét

Hillary Clinton számára kedvező döntés született a hillaryclinton.com ügyében.

Sztárok és hírességek százai indítottak peres eljárást azért, hogy nevükkel azonos domain neveket ne használhassák mások haszonszerzés céljából. Legutóbb például az orosz elnök, Vladimir Putin korábbi, kampány célokra használt címét (putin2000.ru) jegyezték be – annak lejárati idejét követően – és indítottak rajta erotikus tartalmú honlapot.

A mai napon egy közel öt éve húzódó eset végére került pont. A korábbi First Lady, jelenlegi amerikai szenátor, Hillary Clinton számára hozott kedvező döntést a National Arbitration Forum (Nemzeti Választottbíróság). Az eljáró Tyrus R. Atkinson, Jr döntnök hozott határozatot a hillaryclinton.com webcím ügyében. A webcímet 2000. októberében jegyezte be Michele Dinoia, egy Olaszországban élő magánszemély. A domainhez tartozó honlapon számára bevételt eredményező reklám linkeket helyezett el, az oldalnak taralmilag semmilyen kapcsolata nem volt a női politikussal. A döntnök az ügyet megvizsgálva úgy határozott, hogy a Hillary Clinton személyiségi jogai csorbultak, ezért a webcím átadására kötelezte a bepanaszolt felet. A jövőben a hillaryclinton.com címen vélhetően a közszereplő politikai tevékenységével kapcsolatos oldal indul.

A domain nevekkel kapcsolatos visszaélés mértékét mutatja az is, hogy a bár a politikus megszerezte a nevével azonos .com domaint, a hillaryclinton.net, .org és .info illetve a hillary-clinton.com, .net, .org és .info is magánszemélyek kezelésében áll.

menu
menu