Freeman Oscar után domaint nyert

Freeman Oscar után domaint nyert

Morgan Freeman az idei Oscaron való sikeres szereplése után újabb sikert könyvelhet el: mostantól ő lesz a morganfreeman.com kezelője.

Az egyszerű anyagi haszonszerzés receptje az Internetn: végy egy befutott sztárt, foglald le a nevével azonos .com végű webcímet. Tégy az oldalra az illetővel kapcsolatos értékesíthető dolgokat: könyveket, filmeket, posztereket. A webcímből a sztár hivatalos oldalára kiíváncsi látogatók máris jelentős összegeket hagynak ott számodra.

Ezen recept megvalósítására tett kísérletet a Mighty LLC nevű amerikai cég is, amely Morgan Freeman nevével azonos domain név nyújtotta előnyökből próbált pénzeket zsebre tenni. Az idei "legjobb férfi mellékszereplő" Oscar-t begyűjtő filmsztár jogi tanácsadói azonban ezt sérelmezték és az ENSZ égisze alatt működő Szellemi Tulajdon Világszervezethez (WIPO) fordult a domainnel kapcsolatos jogsértési panaszával.

Az ügyben döntést meghozó norvéd Peter G. Nitter bizonyítottnak látta a rosszhiszemű domain használatot, ezért a webcím 10 napon belüli átadását rendelte el. Valószínüleg így hamarosan Morgan Freeman hivatalos oldala lesz a domain alatt megtalálható oldalon.

A WIPO több sztár ügyében is hozott már hasonló határozatot. Többek között Julia Roberts, Madonna, Nicole Kidman, Pamela Anderson, Pierce Brosnan és Carmen Electra beadványait is jóváhagyták már a szervezet döntnökei. Azonban több híres személy nem tudta bizonyítani a rosszhiszemű használatot. Így járt Bruce Springsteen a brucespringsteen.com címmel.

menu
menu