Fogást talált a Google-ön egy kisvállalkozó

Fogást talált a Google-ön egy kisvállalkozó

A bíróság - egy német kisvállalkozó kérésére - a gmail.com webcím használatának németországi használatától tiltotta el a Google-t.

Az internetes keresőóriást, a Google-t üzemeltető vállalkozás újabb és újabb területekre nyújtja ki a csápjait. Néhány hónappal ezelőtt ingyenes email szolgáltatást indított, amelynek keretében a @gmail.com végű elektronikus levelezési címet biztosít az igénylőknek. Daniel Giersch a hamburgi kisvállalkozó azonban jogi eljárást kezdemyényezett az amerikai mammutvállalkozás ellen, mivel beadványa szerint az érdekeit sérti a Google gmail.com címen működtetett szolgáltatása. A keresetében megfogalmazottak szerint a német piacon hosszabb ideje működtet "Gmail" néven internetes szolgáltatást. Az átlala védjegyeztetett márkanév: "Gmail – … und die Post geht richtig ab" G-mail – a postaszolgáltatás a legjobb úton". A bíróság a kisvállalkozó beadványát megvizsgálva a döntés végső meghozataláig kötelezte a Google-t arra, hogy német területen a gmail.com végződéssel az email szolgáltatását függessze fel. A döntés az Internet határon túlnyúló lehetőségeit ismerve meglehetősen nehezen teljeíthető…
"Hivatalos értesítést még nem kaptunk, de informális úton már értesültünk a döntésről és természetesen jogkövető magatartást fogunk tanúsítani az ügyben." – nyilatkozta a Google szóvivője, Stefan Keuchel. A cég a további jogsértés megelőzése érdekében azt a megoldást választotta , hogy a szolgáltatás igénylésekor hazájukként Németországot megjelölő felhsználók számára a jövőben nem @gmail.com, hanem @googlemail.com végződéssel fog email címet kiosztani, azonban a már kiosztott email címeken nem kíván változtatni.

menu
menu