Exupery örökösei domainpert nyertek

Exupery örökösei domainpert nyertek

Az ismert francia író, Antoine de Saint Exupery jogutódja egy domain bitorlási ügyben nyert pert.

Saint-Exupery, a pilóta, akinek A kis herceg című meséjét a repülés, a szeretet és a magány klasszikusának tekintik, 1944 júliusában egy háborús felderítő repülés során tűnt el. Az örökösök által létrehozott jogutód szervezet (La Societe Civile pour l´Oeuvre et la Memoire d´Antoine de Saint Exupery-Succession) ja kizárólagos tulajdonosa és gondozója az író munkáihoz, nevéhez és életéhez kötődő márkajegyeknek és más szellemi javaknak.
A jogok kezelője néhány hónappal ezelőtt fordult az ENSZ égisze alatt működő Szellemi Tulajdon Világszervezet hez z AntoinedeSaintExupery.com, a Saint-Exupery.com és a SaintExupery.com webímek megszerzése ügyében. A szóban forgó 3 doménnevet egy egy Virgin-szigeteki felhasználó jegyeztette be és irányította a Kis herceg alkotójához kapcsolódó emléktárgyakat étékesítő oldalára.

A WIPO által kijelölt döntnök az örökösöknek adott igazatdöntött a neveket bejegyeztető The Holding Company-vel szemben.

„A The Holding Company egy lajstromzott márkanevet kereskedelmi összefüggésben, jövedelemszerzési céllal könyvek és más Antoine de Saint Exupery-hez kötődő emléktárgyak árusítására vette igénybe. Ez nem felel meg a jóhiszemű használatnak.” – áll a döntésben.

Hasonló ügyekben a WIPO közreműködésével nyert már korábban J. K. Rowling, a Harry Potter könyvek írója és J. R. R. Tolkien, a Gyűrűk ura trilógia szerzőjének jogutódja is.

menu
menu