December 7-én indul az .eu domainek kiosztása

December 7-én indul az .eu domainek kiosztása

Napvilágot láttak az .eu domain bevezetésével kapcsolatos konkrét dátumok. A tartomány kezelésével megbízott szervezet, az EurId ismertette a pontos ütemezést.

A domain nevekkel való visszaélések elkerülése érdekében a .eu domaintér nyilvántartásával megbízott szervezet, az EurId nem teszi mindenki számára azonnal hozzáférhetővé az .eu végződésbeli címek regisztrációját. A napokban nyilvánosságra hozott konkrét időpontokat is tartalmazó menetrend szerint a regisztrációs időszak három szakaszból áll majd.

Védjegyesek az első sorban

Először – a nyilvános regisztrációt megelőzően – azok kérhetik a bejegyzést, akik kizárólagos használati joggal rendelkeznek valamilyen karaktersorozatra. Itt elsősorban a különböző védjegyek, márkanevek tulajdonosaik foglalhatnak címeket. A védett időszak a „sunrise” (napfelkelte) nevet viseli, és december 7-én indul.

Cégnév is elsőbbségi jogot ér

A második kiemelt periódus február 7-én kezdődik. Ebben a két hónapig tartó periódusban az egyes cégek a vállalkozás nevével azonos címeket foglalhatnak majd.

Április 7-től szabad a vásár

A bárki számára nyitott időszak április 7-én kezdődik, azonban a domain igénylők addig is eljuttathatják a regisztrátorokhoz regisztrációs kérelmüket.

Jó bornak is kell…
Ahogy arról korábban már
beszámoltunk, a tartomány népszerűsítése érdekében az EurId több európai nagyvárosban is roadshow-t rendez. Magyarország sajnos kimaradt az úti tervből, így aki részt kíván venni a programon az alábbi lehetőségek közül választhat: október 17. – Ljubljana, október 21. – Pisa, október 26. – Stockholm, november 8. – Prága és november 10. – Madrid.

menu
menu