Beckham költözéséből is hasznot húznak

Beckham költözéséből is hasznot húznak

A labdarúgó sztár David Beckham pályafutását Los Angelesben folytatja. Néhány domainkalóz szeme előtt hamar meg is jelentek azok a bizonyos $ jelek...

David Beckham bejelentése, miszerint a Los Angeles Galaxy futballcsapathoz igazol, az Internetet is megbolygatta. Legalábbis abból a szempontból, hogy a nyilatkozathoz kapcsolható domaineket azonnal bejegyeztették a virtuális világ ügyeskedői.
A domaineket megszerező ún. „cybersqvatterek” az emberek érdeklődésére építenek. Azokból szeretnének hasznot húzni, akik a böngésző címsorába a kulcsszavakból logikusan következő webcímeket írják be, azért, hogy információhoz jussanak. Így alig egy órával a hír nyilvánosságra kerülése után már szinte minden lehetséges kombinációját bejegyeztették a „Beckham” és „Galaxy” szavaknak, és azokon kattintós hirdetéseket tartalmazó oldalakat helyeztek el.

Villámgyors haszonlesők és rajongók

Egy Milton Kelynes nevű férfi az LA Galaxy csapatnév lehetséges variációit regisztráltatta, a fent említett céllal. Ugyanekkor egy drukker a www.davidbeckhamgalaxy.com címet szerezte meg, és azt egy jóval veszélytelenebb rajongói oldalra irányította. A www.beckhamgalaxy.info és www.beckhamgalaxy.net címeket is lefoglalták, megint csak mások.
„A cybersquattereket még soha nem láttam olyan gyorsan reagálni, mint most!” – nyilatkozta Johnatan Robinson, egy domain portfóliókkal foglalkozó cég, a NetNames ügyvezetője.

Victoria nem kell

Érdekesség, hogy a sztárfocista felesége, Victoria Beckham korántsem örvend olyan népszerűségnek a cybersqutterek körében, mint férje. Egy névtelen webcímvadász így nyilatkozott: „Ez az egész Dave-ről szól. Ő egy világhírű márkanevet jelent. Victoriát azonban kevesen ismerik az Egyesült Államokban és kevesen érdeklődnek iránta.”

menu
menu