Az MSZP és a Fidesz is elvérzett az európai versenyben

Az MSZP és a Fidesz is elvérzett az európai versenyben

A európai domaintér megnyitása érdekes domain foglalásokat eredményezett...

Április 7-én 11 órától nyílt meg a páneurópai domaintér, a .eu. Három napja a .com és .net címekhez hasonlóan foglalhatóak az európai domain nevek, azaz aki először nyújt be igényt egy azonosítóra, az használhatja azt a jövőben.
A pénteki "nyitáskor" átlagosan másodpercenként 76 igényt továbbítottak a regisztrátorok a brüsszeli nyilvántartó adatbázisába.
A leggyorsabban a dekoration.eu (dekoráció), buchung.eu (könyvelés), tankstellen.eu (tankolás), exhibitionist.eu (exhibícionista) címekre csaptak le az igénylők.
Az első négy órában 700 000 igényt dolgozott fel a domaintér nyilvántartásával megbízott EurId. A legtöbb kérelem brit (176 668 domain), német (138 085 domain) és holland (100 445 domain) kérelmezőtől érkezett. A britek elsősége azért meglepetés, mert a decembertől folyó "védett" időszakban – ahol csak elsőbbségi joggal rendelkezők (pl. védjegy birtokosok) regisztrálhattak – a szigetország csak a negyedik legnagyobb igényszámmal rendelkező nemzet volt.

3 nap után 17. helyen Magyarország

Az első 3 napban összesen 1 317 086 kérlem érkezett a nyilvántartóhoz. Ezek közül 6938 bejegyzési kérelem érkezett, magyar igénylőtől, amellyel a nemzetek rangsorában a 17. helyen állunk közvetlenül Luxemburg (9357) és Málta (8344) után és Görögország (6171) és északi szomszédunk, Szlovákia (4135) előtt. Az első három nap eredményeinek összesítését követően meglepő a ciprusi igények számának alakulása: a földközi-tengeri ország lakói 73244 domainre nyújtottak be igényt, amellyel megelőzik a svédeket (62356) és a franciákat (52144) is.
Az elmúlt néhány napban pár – magyar szemszögből – érdekes domain igénylés is történt: a hungarian.eu (magyar) egy brit cég kezelésébe került de a visitbudapest.eu-t és a visithungary.eu-t (látogass Budapestre és látogass Magyarországra) is elhalászták előlünk, azok egy holland cég kezelésébe kerültek.

[file=bann_egy.html]

Mindkét politikai oldal elbukott

A domaintér megnyitását követően 3 perccel a két vezető nagy párt nevét (fidesz.eu és mszp.eu) és a gyurcsany.eu-t egy magánszemély (Dobay Gábor) foglalta le, azonban az orban.eu sem az ellenzék vezérének kezébe került.
A legismertebb magyar márkanevek közül sok nem a márkanevet felépítő céghez/érdekcsoporthoz került. A tokaji.eu a miskolci eudomain Kft. nevére lett bejegyezve, a bikaver.eu egy német cég kezébe került, a beres.eu-t egy regisztrátor vállalkozás foglalta le saját részére. Az e-mail címéből következtetve a szerencsejatek.eu-val egy magyar magánszemély rendelkezhet és a ferencvaros.eu is egy magyar személy kezelésébe kerül.

Az első 72 órában beérkezett igények összesítése:

[file=846.html]

menu
menu