Áll az európai domain regisztráció

Áll az európai domain regisztráció

Az .eu domaintér nyilvántartójának működését is befolyásolta az árvíz

A Brüsszelben napok óta tartó heves esőzésekkel kapcsolatos problémák elérték a domainipart is. A város egyes részeit elárasztó, kiöntött folyók jelentős károkat okoztak a távközlési infrastruktúrában.  

“Sok helyen kiléptek a folyók, csatornák a medrükből, Brüsszel észak-nyugati részén az egyik tározó átszakadt, le kellett állitani a vasutközlekedést is Franciaország és Anglia felé. Helyenként 50-100 cm viz hömpölyög az utcákon, az embereket csónakokkal menekitik. Láttunk olyan képeket is, hogy az autóból csak kb. 20 cm látszott ki.” – számolt be a Belgiumban élő magyar blogger, Mészáros Gyula.

 

  
Az .eu domaintér nyilvántartója is érintett

Az áradások okozta problémák miatt a .eu domain nevek regisztrációját üzemeltető szervezet, az EURid irodáinak internet elérését biztosító kábel hálózat is sérült. Az európai domaintér nyilvántartója a domain regisztrátorok számára küldött küldött rendkívüli értesítsében tudatta a regisztrátor cégekkel, hogy a .eu domain regisztráció szünetel illetve akadozva működik, azonban a problémák megoldása folyamatban van. A domainabc.hu információi szerint a munkatársak bejutása nehézkes az EURid irodájának otthont adó, a Brüsszeli Repülőtér mellett elhelyezkedő iroda parkba. Ennek ellenére az EURid-ből származó információk szerint az irodaházban a domaintér biztonságos működését biztosító személyi háttér biztosított, azonban az ügyfélszolgálat területén rövid ideig még problémák, késések adódhatnak. A szervezet  regisztrációkkal kapcsolatos problémák teljes megoldását a mai napra ígérte.

Jobb az óvatosság!

Érdemes azon domain tulajdonosoknak, akik az elmúlt két napban újították meg .eu-s webcímeiket ellenőrizni, hogy a regisztrátor partnerük el tudta-e végezni a tényleges megújítást az Eurid rendszerében, mert az akadozó működés azt eredményezheti, hogy a domain lejáratát követően az oldalak/e-mail címek működésének leállását.

menu
menu