A WindowsXP a bíróság kezében

A WindowsXP a bíróság kezében

.

A Microsoft Windows XP bevezetésekor gondolt egyet egy Holland programozó, Steven Bink és létrehozott egy oldalt a www.bink.nu címen. Ennek a portálnak elsõdleges célja az xp-re fejlesztõk és tesztelõk számára egy megbízható információs bázis kialakítása volt. Hamarosan bejegyezte a windowsxp.nu és az officexp.nu címeket is és itt folytatta az oldal üzemeltetését. Az oldal látogatottsága a karbantartásnak köszönhetõen csak nõtt és nõtt és mára elérte a 20000-es napi oldalletöltést.
Bink 9-én kapott egy levelet egy holland jogi irodától, amelyben felszólítják arra, hogy december 19-ig mondjon le a címrõl a Microsoft Corporation javára.
Megkerestük Bink urat, aki egy On-line interjú keretében készségesen válaszolt kérdéseinkre
DABC: Hogyan fogadta a levelet?
B: Természetesen meglepõdtem.
DABC: Lát-e arra esélyt, hogy megtarthatja a nevet?
B: A levélre egyelõre nem válaszoltam és még gondolkodom azon, hogy mit tegyek. Nincs kétségem, hogy egy per esetén elveszteném a nevet, de azt nem értem, hogy miért két év után jelentkeztek a jogaikkal, akkor amikor már bevezettem az oldalt és a látogatóim hozzászoktak a címhez.
DABC: Változott-e valamit azóta az oldal amióta kézhez vette a levelet?
B: Igen, a látogatóimat értesítettem arról, hogy a név elvesztése esetén visszaköltözünk a hõskorban használt címhez, azaz a www.bink.nu oldalra.
DABC: És a látogatottság?
B: Igen, a látogatottság is jelentõsen megugrott. Ez annak is köszönhetõ, hogy a világ minden tájáról kaptam – az Önökéhez hasonló – megkeresést.
DABC: Sok sikert kívánunk a magyar internetezõk nevében.
B: Köszönöm..
A cím sorsát igyekszünk szemmel kísérni és értesíteni az olvasókat a ügy végkimenetelérõl.

menu
menu