A történelem leglassabb domain odaítélései

A történelem leglassabb domain odaítélései

Az EURid ismét újabb határidőt szabott saját magának az .eu domain nevek odaítélésére vonatkozóan.

Sokan kritikai hangnemmel illetik a .hu domain regisztrációs rendszert, mely szerint a hazai webcímek esetén a 14 napos nyilvános meghirdetést követően akár 1-2 napig is "ül rajta" a Nyilvántartó. A magyar rendszer gyorsnak és rugalmasnak tekinthető ha összehasonlítjuk az .eu végű domain tartományt nyilvántartó EURid által alkalmazott, az Internet történetének leglassabb domain elbírálási rendszerével.
A 2006. február 7 és április 7 között az un. sunrise 2. periódusban benyújtott domain igénylések végleges elbírálását az EURid csak 2006 októberére ígéri. A nyilvántartó szervezet honlapján publikált szűkszavú közlemény szerint az "EURid folyamatosan figyelemmel kíséri az elbírálás folyamatát és változásokat léptet életbe, amennyiben az szükséges."

A sunrise 2 periódus alatt többségében cégek nyújtották be domain igénylésüket. A cégek számára kritérium volt, hogy a cégnév azonos legyen az igényelt domainnel. Ezen szabály értelmében a Kalapácsjavító Kft a kalapacsjavito.eu-t kaphatja meg. Az elsőbbségi jogot igazoló dokumentumok benyújtását követően az elbírálásra a Nyilvántartó először 40 napos határidőt adott magának, majd újabb és újabb hosszabbításokat hozott nyilvánosságra.

menu
menu