A keleti blokk húzza Európát felfelé

A keleti blokk húzza Európát felfelé

Az EURid negyedéves jelentése szerint Bulgária és Málta igénylői voltak a legaktívabbak.

A .eu domaintér hivatalos nyilvántartója, az EURid kiadta a legfrisebb jelentését. A szervezet által negyedévente nyilvánosságra hozott kimutatás a legkülönbözőbb vetületekben mutatja be a statisztikai adatsorokat. A jelentés egyik legfontosabb adatsora szerint a .eu népszerűsége töretlen: 2011. első negyedév végén összesen 3,38 millió uniós webcímet tartottak nyilván. Ezzel az értékkel a domaintér a .com (94 millió), a .de (14,3), a .net (13,8), a .uk (9,2), az .org (9,0) a .info (7,6) a .nl (4,4) után a nyolcadik legnépesebb végződés.

 

A jelentésben szereplő egyik grafikon a .eu végű domain nevekhez kapcsolódó DNS kérések számát ábrázolja, amelyből egyértelműen kiderül, hogy folyamatosan emelkedik az .eu domain nevek használtsága.

 

A szervezet által kiadott jelentés szerint a Kelet-Európa országaiban a legnagyobb a .eu domaintér bővülése. A legkiemelkedőbb növekedést Málta és Bulgária (42,6%) és Észtország (39,3) igénylői produkálták. Romániában az év első negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 22,4%-os volt a bővülés, míg Magyarországon ugyanezen időszakban 16,1%-os gyarapodást mértek.

 

A teljes jelentés elérhető az EURid hivatalos honlapján a

http://www.eurid.eu/files/Q1_2011.pdf

címen

menu
menu