A Google konkurense márkanevét tartalmazó webcímet szerzett

A Google konkurense márkanevét tartalmazó webcímet szerzett

A GoogleBaidu.com domain név iránt indított jogi csatát a Google.

Tény, hogy a Google egyik legnagyobb versenytársa a kínai keresési piacon a Baidu nevű kereső. Tény, hogy a Google óriási erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a márkanevét védje a domain bitorlóktól. Tény, hogy a Google egy olyan domain név használatára szerzett jogot, amely legnagyobb versenytársának nevét tartalmazza. Hogy is lehet ez?

A GoogleBaidu.com domain nevet kínai használója 2004-ben jegyeztette be saját részére. A domain néven egy a Google-re és a Baidu-ra is meglehetősen hasonlító keresési funkciókat is ellátó honlapot helyezett el. A domain név kezelőjét egy vitarendezési eljárás keretében perbe fogta a Google és kérte a döntnököket, hogy a webcím kezelési jogát adja át számára. A National Arbitration Forum vitarendező döntnöke bizonyítottnak látta a Google védjegyeinek jogaihaz fűzdődő jogok megsértését és döntésében elrendelte a webím kezelési jogának átadását a Google számára.

 

A GoogleBaidu.com tartalma
A GoogleBaidu.com tartalma

 

Annak ellenéra, hogy a döntés 60 napja született meg, a mai napig a domain eredeti kínai igénylőjének nevén van, azonban a jogsértő tartalom már nem érhető el rajta.

menu
menu