A Google a keleti végeken támad

A Google a keleti végeken támad

A Kijevi Fellebbviteli Bíróság elutasította a "Gou Ogle" nevű cég. fellebezését, és helyben hagyta a bíróság korábbi döntését, mely szerint a google.ua domain nevet a Google Inc. birtokolhatja.

A kérdéses domain név évek óta nem képezi a Google tulajdonát – egy társkereső oldalra irányít át a szóban forgó cím. A keresőóriás hosszú ideje próbálja bírósági úton megszerezni a google.ua domain nevet, amely eddig az ukrajnai „Gou Ogle” Kft. tulajdonát képezte. Ukrajnában a második szintű tartományneveket  kizárólag csak igazolt  márkanevek vagy cégnevek esetén jegyzik be, emiatt hozhatták létre a furcsa nevű ukrán vállalkozást. A kereső alternatív megoldásként a google.com.ua domainen érhető el.

Lassan két hónapja, június 16.-án született a fellebviteli bíróság döntése, ám ennek ellenére a helyzet változatlan: továbbra is egy társkereső oldalra jutunk el a google.ua-t beírva.  Ennek oka, hogy a hivatalos ukrán domain nyilvántartó álláspontja szerint ők nem tudnak eleget tenni a bíróság döntésének, mivel a domain regisztrálás folyamata két szintű, a végfelhasználókkal a regisztrátor cégek állnak szerződésben.

Az amerikai vállalatnak úgy tűnik kell futnia még egy kört…

menu
menu