85 webcímet perelt el a T-Mobile

85 webcímet perelt el a T-Mobile

A T-Mobile anyavállalata 85 .com végű webcím kezelési jogát kapta meg.

Több mint 80 webcím jogosulatlan használata miatt az ENSZ égisze alatt működő Szellemi Tulajdon Világszervezethez (WIPO)fordult a T-Mobile anyavállalata a Deutsche Telekom. A cég a "t-mobile" és "tmobile" karakterláncokkal kezdődő domainek más általi használatát vélte sérelmesnek. A telefóniában érdekelt német cégóriás beadványában előadta, hogy a "t-mobile" és "tmobile" karakterláncra vonatkozóan számos országban érvényes védjeggyel rendelkezik és a szóban forgó domainek mindegyike így kezdődik vagy megtéveszően hasonlít a T-mobile hivatalos oldalának (t-mobile.com) címéhez. A kérdéses címekből három tucatot egy panamai vállalkozás foglalt le, a többit pedig egy amerikai cég. Az ügyet vizsgáló svéd döntnök az amerikai és a panamai cégtől is nyilatkozatot kért az üggyel kapcsolatban, azonban ezek a vállalkozások nem kívántak élni ezzel a lehetőséggükkel. Anders Janson döntnök ezt követően határozott úgy, hogy mindegyik webcím jogos használója a jövőben a német cég lehet.

Van amikor a nagyok is alul maradnak

A "T-" cégcsoport az általa sérelmesnek vélt domain nevek tekintetében nem ismeri a megalkuvás fogalmát, azonban több esetben már alul maradt "t-" karakterlánccal kezdődő domain nevek jogi vitája során. Többek között a t-udakozo.hu, a t-elefon.hu webcímek használati a jogi küzdelem ellenére sem kapták meg.

Csatát nyert de háborút nem

A "T-" csoport hazai arculatváltását megelőzően gondoskodott arról, hogy a cégre utaló webcímek a hazai és külföldi domainterekben lefoglalásra kerüljenek, mire a nagyközönség tudomást szerez a névváltozásról. A magyartelekom.hu címet már 2004. júniusában, a hungariantelekom.com címeket pedig 2004. áprilisában lefoglalták. Ennek ellenére a megújulás idején számos élelmes megánszemély és cég foglalt magának a cégcsoport márkaneveihez hasonló webcímeket. Többek között a magyartelecom.com és .net címeken egy könyvelési cég honlapját találjuk. A t-onlinehungary.com, a t-online-hungary.com pedig egy magánszemély kezelésében áll.
A "T-" csoport a mostani sikerével mindössze csatát nyert, háborút nem mivel ebben a pillanatban is a "t-" és "t-mobil" karakterlánccal kezdődő webcímek százait kínálják eladásra. A legnagyobb webcím értékesítő portál, a Sedo oldalán a tmobile-phone.com 250 Fontért, a t-mobile3g.co.uk 10000 Fontért, a t-mobilepost-pay.com 7500 $-ért, a t-mobile3g.com pedig 8000 $-ért vásárolható meg…

Az elperelt nevek:

tmibile.com, tmobiel.net,tmobilbilling.com, t-mobilbilling.com, tmobilc.com, tmobilde.com, t-mobilde.com, tmobileaccount.com, t-mobilebilling.com, t-mobilecellphones.com, tmobilechat.com, tmobilecingular.com, tmobilecommunications.com, tmobilecustomerservice.com, tmobiled.com, t-mobiled.com, tmobilefreeringtones.com, t-mobilefreeringtones.com, t-mobilegames.com, tmobilegiftcertiicates.com, tmobilehome.com, tmobilehomepage.com, tmobilejobs.com, tmobilemobile.com, t-mobilenetwork.com, t-mobileoffers.com, tmobilephonebill.com, tmobilephoneplans.com, t-mobilephoneplans.com, tmobilepics.com, tmobilepicture.com, tmobileplans.com, t-mobileplans.com, tmobilerates.com, t-mobilerates.com, tmobilerbates.com, tmobilerebate.com, t-mobilerebate.com, t-mobile-rebate.com, tmobilerebateform.com, tmobilerebatestatus.com, tmobilerebats.com, tmobilerigtones.com, tmobilerimgtones.com, tmobileringones.com, tmobileringtoes.com, t-mobileringtone.com, tmobileringtones.com, t-mobileringtons.com, t-mobilerintones.com, tmobilerngtones.com, tmobilerongtones.com, tmobilesrebates.com, tmobilestores.com, t-mobilestores.com, tmobilesupport.com, tmobiletraing.com, tmobiletrainning.com, tmobiletraning.com, t-mobiletraning.com, tmobileverizon.com, tmobilewirless.com, tmobili.com, tmobiljobs.com, tmobilmessagecenter.com, tmobiloe.com, tmobilphones.com, tmobilpictures.com, tmobilre.com, tmobilrebate.com, t-mobilrebate.com, tmobilrebates.com, tmobils.com, tmobilsms.com, tmobiltext.com, tmobilusa.com, t-mobilusa.com, tmobilwe.com, t-mobilwe.com, tonlinebanking.com,www-tmobile.com,www-t-mobile.com

menu
menu