6 év után kapta meg a szexdomainjét a kérelmező

6 év után kapta meg a szexdomainjét a kérelmező

A sex.eu domain név kezelőjének személyéről hozott döntést a Brüsszeli Bíróság

A .eu domaintér nyilvántartójának, az EURid-nek a honlapján egy rövid közleményben jelent meg, hogy a sex.eu domain ügyében indított jogi eljárás 5 év után véget ért.

A .eu domain nevek bevezetésének idején a védjegyekkel rendelkező cégek, szervezetek, magánszemélyek előzetes igényt nyújthattak be a védjegyeikkel azonos domain nevekre. Mivel a szabályt időben publikálták ezért sokan kizárólag egy-egy domain megszerzése érdekében jegyeztettek be védjegyet a jogalap megszerzése érdekében.

Egyes esetekben védjegy birtokosok sokasága nyújtott be igényt ugyanazon domain névre, mivel az Európai Unió minden országában létezhet ugyanarra a szóra önálló nemzeti védjegy és ráadásul egy-egy országban más-más termékcsoportban is lehetett azonos védjegy. 2006-ban védjegy birtokosként legtöbben, 204 kérelmező  sex.eu-ra nyújtotta be igényét. A regisztrációs lehetőségek megnyitása után ezen cégek között a leggyorsabban a kérelmét benyújtó cég kaphatta meg a domain nevet. A svéd Yellow Register Online AB. nevű cégnek sex.eu és a harmadik legtöbb igénylő által kérelmezett travel.eu esetén is sikerült elsőnek lennie, de ezen kívül a poker.eu és a music.eu esetében is leggyorsabbak voltak.

A sex.eu-ra igényét benyújtó közel 200 vállalkozás közül volt olyan, akinek a különleges szerencse gyanús volt és jogi eljárást kezdeményezett a svéd cég domain kérelme ellen. A Brüsszeli Bíróságon ezen per ért most véget, amelyben a bíró kimondta, hogy az eredeti sorrend alapján kell a domain nevet kiosztani és a svéd cégé lehet a sex.eu domain név.

A sex.eu webcímet az EURid december 12-én használatba adta azonban egyelőre tartalmat az domain tulajdonosa nem töltött fel.

menu
menu