Újabb több százezer dolláros domainügylet

Újabb több százezer dolláros domainügylet

.

Néhány napja bejárta a szaksajtót a hír, mely szerint Új-Zéland Turisztikai Minisztériuma 500 000 US$-t fizetett a NewZealand.com webcímért a Virtual Countries nevû seattle-i cégnek. A akvizíció idõpontjában egy másik ország kormányzati megbízottjával is tárgyalást folytattak egy másik név eladásával kapcsolatban. A SouthAfrica.com-ot – a NewZealand.com-hoz hasonlóan – több éven keresztül próbálta elperelni a fekete kontinens legdélebbi országa. A sikertelenséget megelégelve vették fel a kapcsolatot a webcímen turisztikai információs oldalt mûködtetõ vállalkozással.
Új-Zélandon a vételár nagyságrendje belpolitikai vihart kavart és egy illetékes az ár jogosságát igazolván úgy nyilatkozott, hogy tudomása van arról, hogy Dél-Afrika a saját nevéért közel 10 millió US$-t fog fizetni. A hír eljutott a dél-afrikai politikai körökbe éa a fekete kontinens országában is jelentõs politikai vitát eredményezetett a domainügy. Envir Fraser, a kormány e-business tanácsadójának nyilatkozata szerint a vételár meg sem közelíti a szóban forgó összeget. Fraser kijelentette: "a vételár nem milliós nagyságrendû, néhány százezer dollárról szól az adás-vétel."
A Virtual Countries valószínûleg nem az utolsó országnévvel azonos domain-t értékesítette most, mivel néhány jelentõs fizetési potenciállal rendelkezõ ország neve még kezelésükben van. Így talán hamarosan Belgium, Marokkó, Svédország vagy Törökország ajánlata is hamarosan befut a seattle-i cég postafiókjába…

menu
menu