Újabb rekordösszegű domain értékesítés

Újabb rekordösszegű domain értékesítés

A co.uk névtér történetében minden eddigit meghaladó áron kelt el a recycle.co.uk, miután az árverési kalapácsot 150000 angol fontnál ütötték le. Az eddigi brit rekord 110000 font volt, amit 1997-ben fizetett ki a J Sainsbury a taste.co.uk-ért.

A recycle.co.uk-t egy kockázati tőke vállalat, az ASAP Ventures vásárolta meg. A nevet egy olyan új cég létrehozásában kívánják felhasználni, ami az újrahasznosítással kapcsolatos információkat szolgáltat majd az angliai fogyasztóknak (a „recycle” magyarul újrahasznosítás). Az ár jól mutatja, hogy milyen üzleti lehetőségek rejlenek manapság a környezetbarát viselkedésben.
Az általános kifejezések internetes névként való hasznosítása iránt egyre nagyobb az érdeklődés Nagy Britanniában, ahol mintegy hatmillió(???) domain létezik, de igazán jellegzetes, megjegyezhető kevés akad. „A vállalkozások egyre inkább figyelnek, hogy olyan általános nevet válasszanak, amit az ügyfeleik könnyen megtalálnak és megjegyeznek” – magyarázza Nora Nanayakkara, a domain értékesítő Sedo angliai műveleti igazgatója.
Egy átlagos webcím már néhány fontért bejegyezhető, de a jobb neveket gyakran felvásárolják, majd árveréseken értékesítik a spekulánsok. A „használt” domainek piaca az elmúlt évben 30 százalékkal nőtt Angliában, és a forgalom elérte a 1,5 millió Fontot.
A legmagasabb áron egyébként a .com domainek kelnek el. A sex..com 12 millió a diamond.com pedig 7.5 millió dollárért cserélt gazdát.

menu
menu