Újabb árrekordok a domain piacon

Újabb árrekordok a domain piacon

Ismét jelentős összegekért jutottak hozzá cégek a vágyott webcímhez. A Monicer.com több mint 25 prémium domain nevet értékesített az elmúlt hónapban – köztük a „shoppingcart.com”-ot 285.000 dollárért.

Ahogy erősödik a különleges domain nevekért folyó verseny, úgy fizet egyre több társaság jelentős – eseteként 6 számjegyű vagy még magasabb – összeget, hogy hozzájusson a webcímhez, melytől üzleti pozíciója javulását várja.

Mivel a cégek immár felismerik az internetes jelenlét üzleti hasznát, az öt és hat számjegyű domain árak átlagossá válnak. A Monicer.com – az egyik meghatározó domain szolgáltató társaság –, 285.000 dollárért adta el a „shoppingcart.com” címet a múlt hónapban. Ugyanakkor olyan prémium nevek eladását hirdette meg, mint a „successforce.com”, „backgroundcheck.net”, „battlerap.com”, és a „riff.com”. Röviden: a Moniker.com több mint 25 nagy értékű domaint értékesített az elmúlt időszakban, átlagosan 27.000 dolláros áron.

„Nagyon feldobott minket, hogy rekord hónapot könyvelhettünk el a domain eladásokban” – mondta Monthe Chan a Moniker.com ügyvezetője. „Ez év augusztusa eddigi történetünk legerősebb hónapja volt, ami júliushoz képest 260, júniushoz képest pedig 550 százalékos növekedést jelent!”

„Számos oka lehet, hogy egy cég domain nevet vásárol” – magyarázta Eric Harrington a Moniker.com elnöke. „Sok társaság az új domainnel összhangban alakítja ki arculatát, míg mások az Interneten is meg kívánják őrizni a kialakított cégképet. Ugyanakkor sokan nem is tudják, hogy esetleg akkor is megvásárolhatják a kívánt webcímet, ha annak már van tulajdonosa. Ha egy olyan domain név tűnik fel a piacon, ami illeszkedik a cég üzleti stratégiájába, akkor gyorsan kell cselekedni. Sok fontos webcímet csak egyszer adnak el, aki ilyenkor lemarad, később már hiába bánkódik!”

„A webhelyünknek van egy része, ahol felsoroljuk az eladásra kínált „csúcs-domaineket” – fűzte hozzá Monthe Chan, az ügyvezető. „A „stuff.com”, „home.com” és a „consulting.com” várhatóan elkel 30 napon belül. Egyre több vállalkozás jön rá ugyanis, hogy az üzleti sikerhez olyan domain nevet kell vásárolnia, ami rövid, egyedi, könnyen megjegyezhető, és önmagában is jelentős forgalmat generál a webhelyen. Így aztán mi egyre többször juthatunk el az árban akár 6 számjegyű összegig és tovább javíthatjuk az értékesítési statisztikákat” – zárult a bizakodó nyilatkozat.

menu
menu